V treh minutah s kolesom po Sloveniji

Skupina Proper je posnela zanimiv videospot. S skladbo so se zahvalili Slovencem in Slovenkam.
Fotografija: Skupina Proper je posnela izviren videospot, ki opeva lepote naše zelene deželice. FOTO: ARHIV SKUPINE
Odpri galerijo
Skupina Proper je posnela izviren videospot, ki opeva lepote naše zelene deželice. FOTO: ARHIV SKUPINE

Njihova iddeja nima prav nič z nedavnimi kolesarskimi protesti pred slovenskim parlamentom, so pa člani glasbene skupine Proper te dni prekolesarili tako rekoč celotno Slovenijo. Pedale je poganjal le eden od njih, Nejc, preostali pa so zanj navijali v avtomobilu. Luka je bil za volanom, Tine je snemal, dva člana pa sta počivala. »V skupini smo športni navdušenci, zato smo v kolesu videli odlično priložnost, da se predstavimo na ta način. In vsak kolesar ve, da imamo v Sloveniji neskončno možnosti za enodnevne izlete po meri. Kolo, kamera in avto – akcija! Iskali smo slikovita nasprotja, ki jih je Slovenija polna. Morskemu soncu je sledil zasnežen Vršič, urbani Ljubljani pa zeleno podeželje.

Dodajmo še vremenske spremembe in dobimo kup novih prizorov,« pravijo mladi glasbeniki. Zanimivost njihovega novega izdelka je tudi ta, da so kolesarja ves čas snemali v hrbet. »Kolesar je naš vodnik po čarobni Sloveniji in kot vsi vodniki ni glavni akter našega potovanja. Gledalce želi povabiti na pot, kot bi se peljali za svojim prijateljem,« pojasnjuje Nejc.


Z izdajo skladbe pa se želijo zahvaliti vsem tistim Slovencem, ki so znova dokazali, da je mogoče s skupnim trudom prebroditi navidezno nemogoče izzive. Tako kot glasbenike po vsem svetu je izbruh virusa prizadel tudi skupino Proper, ki pa kljub temu v prihodnost zre z optimizmom. V času izolacije so se še bolj intenzivno posvetili pisanju novih idej, ki jih bo moč slišati že poleti. »Lahko vam izdamo, da boste jeseni od nas dobili tudi čisto svežo glasbeno podobo, ki trenutno ostaja skrbno varovana skrivnost,« še razkrijejo. Skupina je nastala leta 2016, na sceno pa jo je izstrelila radijska uspešnica Rad bi jo videl. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije