V treh letih ni bil zadovoljen z besedili

Po premoru se z novo pesmijo vrača Anže Gregorič - Anzhe.
Fotografija: Anzhe je končno našel sistem ustvarjanja, ki mu je pisan na kožo. FOTO: ARHIV IZVAJALCA
Odpri galerijo
Anzhe je končno našel sistem ustvarjanja, ki mu je pisan na kožo. FOTO: ARHIV IZVAJALCA

Slovenski glasbenik, pevec in kitarist Anže Gregorič - Anzhe, ki bi se s svojo pop glasbo rad bolj približal slovenski publiki, v letu 2020 napoveduje najmanj dve novi pesmi. Njegova zadnja avtorska pesem z naslovom Pozitiven song je izšla že leta 2016, zato je že bil čas za kaj novega. Tako je zdaj končan singel Zate bi, ki nosi posebno zgodbo. Gre za pesem, ki bi jo v teoriji vsak moški lahko zapel svoji izbranki. Za besedilo in melodijo je Anzhe poskrbel sam, aranžma pa je delo Petra Ošlaja.

Vokali in kitare za pesem so posneti v Anzhetovem domačem studiu, saj zaradi karantene snemanje drugje ni bilo mogoče. Naslednja zanimivost je videospot, ki je zaradi karantene prav tako posnet doma. Še več, Anzhe ga je posnel čisto sam. Končni izdelek je torej kombinacija posnetkov v studiu, avtu, doma pred kaminom in v naravi. Kot ponosen Kranjskogorčan priznava, da izbira lepih kotičkov v naravi ni bila izziv, saj gre za enega najlepših koncev Slovenije. Za dober posnetek ob jezeru Jasna potrebuješ tako rekoč samo dobro svetlobo.

Kot glasbenik, ki se preživlja izključno z nastopanjem v živo, se seveda sprašuje, kdaj bo spet lahko nastopal in kakšne finančne posledice bo to pustilo pri organizaciji dogodkov. Anže verjame, da bo spet vse, kot je bilo, čeprav malenkost drugače. O načrtih za prihodnost pove: »V pripravi je že nov singel z naslovom Men si kul, ki ga bom po vsej verjetnosti snemal z novim producentom, ki je moj idol iz srednješolskih let. Časa za ustvarjanje imamo glasbeniki zdaj dovolj.«

Pesem izdaja po kar treh letih premora. O tem je povedal: »Prvič zaradi neustreznih besedil. Vse pesmi sem namreč preuredil vsaj parkrat in nikoli nisem bil zadovoljen z besedili. Po konstantni želji po izboljšanju sem našel rešitev in zdaj zase lahko rečem, da imam sistem za pisanje besedil, ki mi ustreza. Drugi razlog je v organizaciji, od iskanja menedžerja do sestankovanja, ki ni obrodilo sadov.« Čeprav so minila že tri leta, pesem nosi optimistično sporočilo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije