SPV

V pričakovanju naj polke in valčka

Ta petek veliki finale prestižnega narodno-zabavnega festivala. Poklonili se bodo tudi Ivanu Sivcu, ki je nedavno slavil 70 let.
Fotografija: Vera & Originali so navdušili s polko Srčen – trčen.
Odpri galerijo
Vera & Originali so navdušili s polko Srčen – trčen.

V zadnji oddaji Slovenski pozdrav smo dobili še zadnji ansambel, ki se je uvrstil v letošnji finale festivala Slovenska polka in valček. Vstopnico zanj si je pripel in priigral Cik-Cak kvintet s polko Daj, no, daj. Ta petek, 31. maja, se bo v poletnem gledališču Studenec pri Domžalah pridružil preostalim enajstim izvajalcem narodno-zabavne glasbe, ki so se v finale uvrstili že prej.

Vera & Originali so navdušili s polko Srčen – trčen.
Vera & Originali so navdušili s polko Srčen – trčen.
Poleg Cik-Cak kvinteta se bodo s polkami predstavili še S.O.S. kvintet s skladbo Lepo mi je s tabo, Ansambel Opoj z Našo glasbo, Vera & Originali s polko Srčen – trčen, Topliška pomlad s skladbo Taksi in Ansambel Petka s skladbo Vse bi storil, sinko moj. V ritmu valčkov se bodo predstavili člani Ansambla Petan, ki bodo izvedli skladbo Stari hrast, Ansambel Zeme skladbo Sreča najine ljubezni, Raubarji skladbo Bel pajčolan, Ansambel Vikend skladbo Osvajam te, Vražji muzikanti skladbo Misel nate ne zaspi, Ansambel Roka Žlindre in Amabile pa s skladbo z naslovom Veliko je želja.

Ansambel Roka Žlindre in Amabile navdušujejo z valčkom Veliko je želja.
Ansambel Roka Žlindre in Amabile navdušujejo z valčkom Veliko je želja.
RTV Slovenija festival Slovenska polka in valček organizira že 23 let, ta med glasbeniki velja za enega najeminentnejših in najbolj priljubljenih na narodno-zabavni sceni. Letos so se na RTV odločili za nekoliko drugačen koncept in so predizbor opravili v sklopu oddaje Slovenski pozdrav.


Tako smo slišali kar 24 ansamblov z 12 polkami in 12 valčki, o tem, kdo od njih si bolj zasluži nastop tudi v finalu, pa so odločali uredniki treh nacionalnih radijskih postaj in osmih lokalnih oziroma regionalnih. V velikem finalu se bodo radijskim urednikom pridružili tudi člani strokovne žirije, prav tako bodo glasove prispevali poslušalci in gledalci in tako bomo dobili najboljšo polko in najboljši valček leta 2019.

Sicer bo tokratni spremljevalni program posvečen bogatemu glasbenemu opusu mag. Ivana Sivca, ki je minuli teden praznoval častitljiv jubilej – 70. rojstni dan. Sivec je napisal več kot 3000 besedil za narodno-zabavne ansamble, poklonili pa se mu bodo prav vsi sodelujoči.


Vstopnice za veliki finale so bile skoraj v hipu razprodane, tisti, ki ste ostali brez, boste lahko festival spremljali v neposrednem prenosu na 1. programu Televizije Slovenija od 20. ure. Kot vse oddaje Slovenski pozdrav ga bosta vodila Darja Gajšek in Blaž Švab.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije