VSE SE JE SREČNO KONČALO

To pa ni bilo prijetno: znani Slovenec takole padel v morje (FOTO)

Pevec Yu Generacije Janez Kranjsky je na prav poseben način krstil nov album.
Fotografija: Ostala je suha! FOTO: Osebni arhiv 
Odpri galerijo
Ostala je suha! FOTO: Osebni arhiv 

YU Generacija ni skupina, ki bi bila na glasbeni sceni nova. Kljub kilometrini, ki jo imajo za seboj, pa so člani nedavno izdali svoj prvi album, ki so ga poimenovali Prag. Z izbiro naslova se niso dolgo ukvarjali, ampak so se zanj odločili zelo hitro, in sicer iz povsem preprostega razloga. »Naslov Prag zato, ker radi pometamo pred svojim pragom, pred drugimi pa še raje. Pa še zares: gre za simboliko vstopa v naš svet glasbe, kjer je vsak dobrodošel. Hkrati pa je Prag tudi začetek nečesa novega in takšen naslov zelo dobro pritiče prvencu,« pravi pevec Janez Kranjsky.

Skupino te dni, ko je album še čisto svež na prodajnih policah, seveda prevevajo posebni občutki. »Občutek je enak, kot če prepoten pretečeš ciljno črto maratona. Dejansko to ni prvenec za vse člane, je pa prvenec tega banda in simbolika z maratonom ponazarja tako trenutke, polne zanosa, idej, občutka vsemogočnosti, kot tudi trenutke nemoči, utrujenosti in izčrpanosti,« pove. Album je stilsko zelo raznolik, vendar je rdeča nit vsakega komada prepoznaven zvok Yu Generacije. Poleg klasičnih inštrumentov rock zasedbe je na albumu mogoče čutiti pridih balkanske harmonike in subtilnega čela, v besedilih pa se prepletajo razmišljanja, zgodbe in želje članov, ki nastavljajo ogledalo trenutnemu stanju v njihovem okolju. 

Skupina je nedavno izdala album z naslovom Prag. FOTO: Arhiv skupine
Skupina je nedavno izdala album z naslovom Prag. FOTO: Arhiv skupine

Padel sam

Je pa Kranjsky poskrbel za prav poseben krst novega albuma. V minulih dneh je počival na morju, in ker na dopustu ne more brez glasbe, je imel s seboj kitaro. Druščino, s katero je počitnikoval, je zabaval s petjem in igranjem, med drugim je premierno zapel nekaj skladb z albuma. Pri tem je, kot radi pravijo, tako padel noter, da je bil na koncu povsem moker. V nekem trenutku se je namreč v igranje tako zelo vživel in ga je glasba tako ponesla, da je z zaprtimi očmi padel s pomola. Na srečo se ni poškodoval, je pa skupaj z njim v krst poletela tudi kitara. Ta je po čudežu sicer ostala suha, saj mu jo je uspelo obdržati nad gladino. »

Ko sem prišel nazaj na pomol, sem se preoblekel in posušil, nato pa naprej igral. Malce stran od roba pomola sicer, ker nikoli ne veš,« se namuzne glasbenik. Pojavile so se celo govorice, da sta ga v morje potisnili srčna izbranka in piarovka, a slednja pravi, da to ni res, temveč gre le za šalo, edina resnica pa je ta, da je v vodo padel sam, brez pomoči prisotnih. Za Yu Generacijo, ki bo po dopustih nadaljevala promocijo albuma, bi tako lahko rekli, da so na neki način prestopili še en nov prag – prag morja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije