NOVO IME NA SCENI

Tlačila ga je mora, pa je napisal pesem

Objavljeno 18. julij 2019 17.58 | Posodobljeno 18. julij 2019 17.58 | Piše: Roman Turnšek

Jay Bolk se je preizkusil tudi v vlogi scenarista in režiserja. Študent medijske produkcije znanje že uporablja v praksi.

Najprej se je pokazal, nato zapel. FOTOGRAFIJI: Osebni Arhiv
V množici glasbenikov na majhni slovenski sceni se novemu imenu ni ravno lahko prebiti. Anže Turk (20) to ve, zato si je za pomoč pri opozarjanju nase pomagal z dvema stvarema. Najprej je za oder postal Jay Bolk, rekel pa si je tudi, da prav tako ni odveč, če poleg nič kaj slovenskega imena uporabi še videz. Spomnimo se ga kot bobnarja iz Atomik Harmonik, a za solistično pot je to izhodišče najbrž premalo. Poskus na slepo ali dobro načrtovana ideja, očitno je uspelo, saj so ga nekateri po izdaji prve skladbe Ne zapuščaj me označili za veliko popestritev v slovenski glasbi v zadnjem času. Sicer multiinstrumentalist, fant je namreč pianist, bobnar, DJ in MC, je te dni po avtobiografski prvi skladbi izdal novo, Hočem te nazaj.

Tlačila me je mora, sanjal sem, da sva se sprla s punco in da je odšla brez razloga.

Za Ne zapuščaj me je povedal, da je šlo za osebno izpovedno besedilo, ki so ga prav zaradi tega morali opazno skrajšati. Nova skladba, ki jo je napisal, pa menda s prejšnjo nima zveze. Samo to, da sta obe nastali na poseben način. »Prvo sem napisal zaradi razhoda z dekletom, Hočem te nazaj pa zaradi more, ki me je tlačila. Idejo za besedilo sem dobil na prav poseben način. Tlačila me je mora, sanjal sem, da sva se sprla s punco in da je odšla brez razloga. Ko je odhajala, mi je na vratih rekla samo: 'Bye, bye, bye.' Zjutraj, ko sem se zbudil, sem sanje strnil na list papirja in tako je nastalo besedilo, zato sem tudi pri pisanju scenarija za videospot ponazoril sanje,« pravi.

image
Idejo za novo pesem in spot je dobil v morastih sanjah.
Očitno ve, kaj je všeč lepšemu spolu, zato je to upošteval tako pri besedilu kot tudi pri videospotu. Jay je namreč avtor scenarija, podpisal pa se je tudi pod režijo in kot producent. »Videospot sem si želel posneti v lastni produkciji, kar je pravzaprav bila moja želja že od mladih nog. Priznati moram, da sem presenetil samega sebe, hkrati pa mi je to dalo zagon pri prihajajočem ustvarjanju, saj sem študent medijske produkcije in program študija že uporabljam v praksi. Ni skrivnost, da bi takšno ustvarjanje rad razvijal tudi za druge izvajalce,« razkrije nekaj načrtov. 
Deli s prijatelji