HOLLYWOOD

Temnopolta Ariela je Halle Bailey

Na Sardiniji se je mudila hollywoodska produkcija. Po treh letih vendar končali snemanje Male morske deklice.
Fotografija: Kot morska deklica je še zadnjič počofotala v morju na Sardiniji. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Kot morska deklica je še zadnjič počofotala v morju na Sardiniji. FOTO: Osebni arhiv

Le kdo ne pozna kultne Disneyjeve pravljice o mali morski deklici Arieli, ki se zaljubi v človeškega princa ter se je za ljubezen pripravljena odpovedati svojemu že nezemeljsko čudovitemu glasu? Animirani celovečerec iz leta 1989 je bil izjemen komercialen uspeh, filmskemu studiu pa je prinesel tudi tri oskarjevske nominacije, zaradi česar ni čudno, prej pričakovano, da so temu čarobnemu filmskemu hitu sledili (precej manj uspešna) nadaljevanja in televizijske različice, pred leti pa se je začelo govoriti tudi o njeni igrani verziji, ki se jo je nato potrdilo pet let nazaj.

V glavnih vlogah nastopata Halle Bailey in Jonah Hauer-King. FOTO: Osebni arhiv
V glavnih vlogah nastopata Halle Bailey in Jonah Hauer-King. FOTO: Osebni arhiv
A čeprav se je kolesje začelo premikati že leta 2016, so se morala odvrteti še tri leta, da je filmskim ustvarjalcem tudi v resnici steklo. Toda le za kratek čas, le toliko, da je režiserju Robu Marshallu uspelo izbrati igralsko zasedbo, kajti nato je usekala pandemija in ustavila produkcijo, ki je bila komaj v povojih. »In kar tako, nenadoma, je konec! Zaključili smo!« je s Sardinije še vedno v kostumu morske deklice čivknila Halle Bailey, še sama presenečena, da jim je film uspelo pripeljati do konca in ga z zamiki in ovirami naposled posneti.

Disneyjeva risanka je bila velikanski hit. FOTO: Disney
Disneyjeva risanka je bila velikanski hit. FOTO: Disney

Prikupna Halle, ki si je pot v zabavno industrijo utrla kot r'n'b pevka, je k avdiciji za Arielo pristopila kot 18-letna mladenka. »Dolgo sem iskal svojo Arielo in jo zdaj naposled našel. Halle ima vse, kar sem iskal – duha, srčnost, mladost in nedolžnost, ob tem pa seveda tudi izjemen glas,« je bil nad mlado zvezdnico nadušen režiser, ki mu je bilo malo mar, da je bila originalna morska deklica bele polti. Njegova bo pač temnopolta! Filmarjevo izbiro pa je podprla tudi Jodi Benson, ki je v originalni Disneyjevi risanki zaljubljeni princesi podmorskega sveta posodila svoj glas. »Pomembna sta energija in duh, ki ga daš liku.«
 

Premiera drugo leto


Halle je vlogo, s katero se bo v zgodovino zapisala kot prva temnopolta Ariela, dobila pri 18 letih, a snemanje so končali, ko je že krepko prekoračila svoj 21. rojstni dan. »Neizmerno sem hvaležna za to izjemno izkušnjo. Komaj čakam, da si bom film lahko tudi ogledala!« je navdušeno sklenila svoj še poslednji snemalni dan, čeprav tudi zvezdnica še ne ve, kdaj naj bi film prišel na velika platna. A kot se šepeče, bi utegnil v kina priti nekje v prihodnjem letu.


Igrano različico Male morske deklice so minule tri mesece snemali na Sardiniji, v hollywoodsko produkcijo na sanjskem italijanskem otoku z rajskimi plažami pa je bilo menda vpletenih okoli 300 ljudi. Med temi seveda tudi zvezdniška igralska zasedba.

Javier Bardem se je prelevil v kralja morskih globin Tritona. FOTO: Chris Helgren/Reuters
Javier Bardem se je prelevil v kralja morskih globin Tritona. FOTO: Chris Helgren/Reuters

Vlogo Arielinega očeta, kralja Tritona, je prevzel možati Javier Bardem, v Arielino ljubezen, princa Erica, se je prelevil Jonah Hauer-King, princeskin zaupnik in najboljši prijatelj je postal Jacob Tremblay, zaščitniškemu rakcu Sebastianu je glas posodil Daveed Diggs, strašna čarovnica morskih globin Ursula pa je postala oskarjevska nominiranka Melissa McCarthy. »Vem, da je negativka, a do nje sem vselej gojila posebno naklonjenost,« je bila McCarthyjeva navdušena, ko ji je bila zaupana vloga zlobnice. »Roko na srce, Ursulo je naravnost slastno igrati.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije