EMA FREŠ

Tega od Eme 2020 nismo pričakovali! Lahko boste postali kot 'zalagasper'

RTV Slovenija vabi k sodelovanju na izboru predstavnika za Evrovizijo.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Razvedrilni program TV Slovenija je objavil vabilo za sodelovanje na izboru predstavnika RTV Slovenija za 65. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2020 Ema 2020. Novost so prijave v dveh kategorijah: za novince in uveljavljene izvajalce. Vabilo je odprto za prijave do vključno 19. septembra za novince in 18. novembra za uveljavljene izvajalce.

Kako bo potekal izbor?

Ema 2020 bo potekala v dveh dejanjih. Jeseni bo na spletni strani rtvslo.si in na družbenih omrežjih, povezanih s projektom, potekal izbor Ema freš. V to kategorijo skladbe se lahko prijavijo izvajalci, ki na dan 1. februarja 2020 še ne bodo dopolnili 26 let in ki bodo do tega dne komercialno izdali največ tri avtorske skladbe.

 

Strokovna komisija bo izmed prispelih prijav izbrala najboljše, najizvirnejše, najbolj sveže skladbe in te se bodo uvrstile na tekmovanje, ki bo jeseni potekalo na njihovi spletni strani. Dnevno bodo na spletni strani RTV Slovenija in na družbenih omrežjih, povezanih s projektom, objavljali skladbe/posnetke in odprli spletno glasovanje za dnevnega zmagovalca. Tekmovanje na izločanje bo v več krogih, na koncu pa se bodo najboljši uvrstili na izbor Ema 2020. Hkrati je objavljeno vabilo za uveljavljene izvajalce. Odzovejo se mu lahko vsi, ki bodo do 1. februarja 2020 komercialno izdali več kot tri avtorske skladbe. Med prijavljenimi bo izbirala izključno strokovna komisija.

Kam poslati prijavo?

Zainteresirani se lahko prijavijo prek spletnega obrazca na povezavi www.rtvslo.si/ema2020, kjer je objavljena vsa dokumentacija in povezave do nje. RTV Slovenija bo seznam izbranih skladb in izvajalcev objavila najpozneje 20. decembra na spletni strani www.rtvslo.si. Lani sta zmagala Zala Kralj in Gašper Šantl, ki sta si sedaj nadela novo umetniško ime – zalagasper, Emo 2019 pa sta osvojila s pesmijo Sebi

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas