LJUTOMER

Ta slovenski kraj bodo zasedli zombiji. To je razlog

Na 20. Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina se obeta najbolj pester dan.
Fotografija: Na 20. Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina se obeta najbolj pester dan: FOTO: Chaiyapruek2520 Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Na 20. Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina se obeta najbolj pester dan: FOTO: Chaiyapruek2520 Getty Images/istockphoto

V Ljutomeru se danes na 20. Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina obeta najbolj pester dan. Poleg filmov bo na glavnem trgu ponovno potekala tržnica, zvečer pa ga bo zasedla povorka zombijev, najbolj prepoznaven del festivala. Na zadnji dan bodo podelili tudi nagrado, hudega mačka, za najboljši celovečerec.

Na glavnem trgu se bo zvrstilo še kup glasbenih skupin, svoje veščine bodo pokazali Društvo bojevniških veščin Bujinkan Ninpo Dojo Slovenija, predstavila se bo tudi skupina Gozd strahov.

Subkulturna tržnica bo ponudila nove in rabljene nosilce zvoka in slike, knjige, stripe ter vrsto unikatnih izdelkov, na katere prisegajo ljubitelji žanra. Kulinarična ulica Nočna mora v ulici trte obiskovalcem obljublja prleške kulinarične posebnosti.

Letošnja jubilejna edicija je med drugimi filmarji gostila tudi režiserja Slobodana Šijana. Na Prleškem pločniku slavnih so mu odkrili ploščo, na ogled pa sta bila tudi njegova restavrirana filma, klasiki Kdo neki tam poje in Davitelj proti davitelju.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije