OPLOTNICA

Ta petek Festival pod Pohorjem

Na grajskem dvorišču v Oplotnici bo letos nastopilo enajst ansamblov. Najboljšim bodo podelili plakete Tineta Lesjaka in Bratov iz Oplotnice.
Fotografija: V Oplotnici bo ta petek nastopilo enajst ansamblov, med njimi Ansambel Lesarji, ki je minuli petek nastopil tudi na ptujskem festivalu v Juršincih. FOTO: Mojca Marot
Odpri galerijo
V Oplotnici bo ta petek nastopilo enajst ansamblov, med njimi Ansambel Lesarji, ki je minuli petek nastopil tudi na ptujskem festivalu v Juršincih. FOTO: Mojca Marot

V petek, 10. septembra, bodo lahko ljubitelji polk in valčkov ob 20. uri na grajskem dvorišču v Oplotnici spremljali še zadnji letošnji festival narodno-zabavne glasbe, Festival pod Pohorjem. Ker se ta odvija v Oplotnici, kjer se je rodil in ustvarjal tudi priznani ljudski godec Tine Lesjak, ustanovitelj in vodja ansambla Bratje iz Oplotnice, bodo organizatorji najboljšim nastopajočim ob koncu podelili plakete Tineta Lesjaka in Bratov iz Oplotnice.Zanje se bo letos z vižami potegovalo enajst zasedb, in sicer Ansambel Dar, Ansambel Gašperja Kavška, Ansambel Opoj, Ansambel Pik, Ansambel Utrip, Grand kvintet, Lesarji, Špadni fantje, Ansambel Valovi, Ansambel Žurerji in Srčni muzikanti.

Obiskovalci, ki želijo spremljati festival v živo, morajo vstopnice, ki so na voljo brezplačno, obvezno rezervirati na spletni strani organizatorja ali po telefonu 071-400-615 v torek ali četrtek med 16. in 18. uro. Seveda morajo vsi obvezno izpolnjevati tudi pogoj PCT. V ta namen bo sicer pred festivalom na voljo tudi plačljivo testiranje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije