NAVIJAČ

Snuje Magnifico himno?

Glasbenik ni zamudil derbija proti Mariboru. Na Marakani že leta odmeva njegova pesem.
Fotografija: Na tekmi Olimpije in Maribora FOTO: MARKO PIGAC/MP PRODUKCIJA
Odpri galerijo
Na tekmi Olimpije in Maribora FOTO: MARKO PIGAC/MP PRODUKCIJA

Marsikdo ne ve, da je priljubljeni glasbenik Magnifico kot otrok načrtoval nogometno, ne pa glasbeno kariero. Želja se mu ni uresničila, a kot otrok si verjetno ni niti predstavljal, da bi bil lahko nekega dne tako slavna osebnost na odrih, ne pa na nogometnih zelenicah. V preteklosti je že skrbel za dobro vzdušje na sprejemih nogometašev Olimpije in nobena skrivnost ni, da se redno udeležuje tekem, na katerih seveda navija za Ljubljančane. Tako je bilo tudi v nedeljo, ko se je Olimpija na velikem derbiju pomerila z Mariborom in zmagala.

Magnifico ob treh golih v mreži Štajercev ni mogel skriti sreče, ljubitelji nogometa pa se že sprašujejo, ali bo tudi za Olimpijo nekega dne napisal navijaško himno. Je namreč velik navijač beograjskega nogometnega kluba Crvena zvezda in dolga leta je sanjal, da bi se na stadionu Marakana nekoč vrtela njegova pesem, tako kot se je včasih Marš na Drino.


Želja se mu je izpolnila, čeprav tega ni načrtoval, saj so Delije oziroma goreči navijači Zvezde pesem Pukni zoro, ki jo je Magnifico napisal za film Montevideo, Bog te video, vzeli za svojo neuradno himno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije