ZVEZDNIK

Slovenski ambasador harmonike v Indiji

Objavljeno 10. julij 2019 10.35 | Posodobljeno 10. julij 2019 10.35 | Piše: Mojca Marot

Denis Novato je svetovni zvezdnik. V Kolkati je imel samostojni koncert.

Denis Novato s slovenskim veleposlanikom Jožefom Drofenikom in ženo
Znani tržaški harmonikar Denis Novato je znan po tem, da živi zvezdniško življenje in smo ga vajeni videvati v družbi svetovnih zvezd, od glasbenikov do športnikov in tudi državnikov.

Sprejel ga je že papež Frančišek, ki mu je naš zamejski Slovenec v dar poklonil album, ki ga je izdal ob svoji 30-letni glasbeni karieri. Že drugič je Denis letos potoval tudi v Indijo in bil gost slovenskega veleposlaništva.

Zamejskega Slovenca je sprejel tudi že papež Frančišek.

»Zelo sem ponosen, da so me prišli počakat že na letališče v New Delhi, od koder sem imel spremstvo med vožnjo vse do hotela. V rezidenci slovenskega veleposlaništva pa me je v znani dvorani Rabindranath Tagore Center sprejel tudi Jožef Drofenik z ženo,« je razkril Novato, ki je v Kolkati pripravil samostojni koncert in si vzel čas, da si je znova ogledal lepote Indije, ki marsikoga prevzame s svojo barvitostjo in gostoljubnostjo.

Z letališča v New Delhiju je imel spremstvo vse do hotela.

Seveda pa Denis povsod, kjer ga vodi pot, poskrbi, da ljudje vedo, da prihaja iz slovenskih krajev, kjer je harmonika zelo priljubljen inštrument in tudi njega zato spremlja na vseh poteh. Nanjo seveda tudi zaigra. 
Deli s prijatelji