LJUBEZEN DO GLASBE

Slovenija navdušena, prisluhnite tej poročni pesmi (VIDEO)

Erosi z Manco Špik in Markom Škugorjem začenjajo koncertno turnejo po Sloveniji. To bo dinamično glasbeno križarjenje, navdahnjeno z morjem, soncem in prijateljstvi.
Fotografija: Z Manco Špik in Erosi na barki ljubezni in v iskanju sreče FOTO: Marko Delbello Ocepek
Odpri galerijo
Z Manco Špik in Erosi na barki ljubezni in v iskanju sreče FOTO: Marko Delbello Ocepek

Skupina Eros, v kateri moči združujejo tenorista Matej Dolar in Miha Lesjak, baritonist Dejan Korenak in basist Jože Sadek, je razpeta med ljubeznijo do glasbe in izpovedovanjem vsega, kar občutijo. Nedavno so izdali novo skladbo z naslovom Le bog ve, kako te ljubim, ki že postaja hit pri zaljubljenih, februarja in marca pa se bodo z Manco Špik in Markom Škugorjem podali na veliko koncertno turnejo po slovenskih mestih z naslovom Mediteranski večeri. Odlični vokalisti so oboževalce sprva navdihovali z različnimi priredbami, med katerimi sta bili nepozabni Njej in Šum na srcu, sloves romantikov pa so si pridobili z avtorsko skladbo Kako naj jo pozabim.

S svojim petjem prinašajo srečo in združujejo pare, zato ne preseneča, da so zelo zaželeni pevci tudi na porokah. Člani zasedbe so si podobni v veri o nepremagljivosti ljubezni, glasbeni izkušenosti in nadarjenosti, razlikujejo pa se v glasbenih okusih, zato je njihov repertoar res širok. Izvajajo pop, narodno-zabavno glasbo ter gospel in popevke. Velik del namenjajo a capelli in ohranjanju narodne ter umetne pesmi, pri srcu jim je dalmatinska glasba. In prav ta jih je povezala s prvim glasom Dalmacije, tudi na Slovenskem zelo priljubljenim Markom Škugorjem, s katerim polnijo koncertne dvorane in celo trge. Konec tega poletja so do zadnjega kotička napolnili celjski Muzejski trg z Večerno glasbeno čarovnijo in z uspehom začeli tradicijo, ki jo bodo nadaljevali v naslednjem letu z junijskimi koncerti na petih osrednjih mestnih trgih. Sicer so že sodelovali z zelo različnimi izvajalci, v zadnjem času pa so se najbolj ujeli s Špikovo, s katero so posneli uspešnico Bela barka.


Njihova iskriva žensko-moška energija je rodila idejo o skupni turneji, ki jo bodo začeli prav na dan ljubezni, valentinovo, in to v Avditoriju Portorož, še isti vikend pa jo nadaljevali v rogaški Kristalni dvorani in športni dvorani v Slovenskih Konjicah na 3. tradicionalnem Valentinovem z Erosi, kjer bodo zaznamovali šesto obletnico delovanja in Valentinov pridih obogatili z gostom iz Dalmacije ter Dejanom Vunjakom. Na februarskem gostovanju se bodo Mediteranski večeri zvrstili še v Cerkljah na Gorenjskem in Murski Soboti, marca pa jih bodo začeli v Ajdovščini, Novem mestu in Celju. Osmomarčevski nastop bo na Ptuju, videli in slišali pa jih boste lahko tudi še v Bovcu, Litiji, Lendavi in Domžalah. Zadnji vikend v marcu bodo nastopili v Metliki, na Bledu in v Pivki. Dinamično glasbeno križarjenje, ki ga bodo navdihnili morje, sonce in prijateljstvo med izjemno pevko Špikovo in izvrstnimi Erosi, bo poslušalce gotovo navdušilo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije