POLETNI RITMI

(Skoraj) vsako leto ista pesem

Čuki so pri poimenovanju nove pesmi stavili na že preverjeni recept. Na poletje so čakali kot Sahara vodni izvir.
Fotografija: Čuki tokrat na plažo vabijo v družbi mičnih mladenk. FOTO: Promocijski material
Odpri galerijo
Čuki tokrat na plažo vabijo v družbi mičnih mladenk. FOTO: Promocijski material

Gremo na morje, v novi pesmi velijo Čuki. Se sliši znano? Med tem in naslovom skladbe iz leta 2006 Mi gremo pa na morje sta morda res le dve besedi razlike, a koncept je popolnoma različen. Če so se mojstri slovenske zabavne glasbe pred več kot desetletjem k morskim valovom odpravljali šele »plavat naučit«, kot so prepevali v otroški pesmi, zdaj na sproščeno zabavo med morske pene vabijo nekoliko starejše poslušalce.

In napovedujejo žurersko poletje in brezskrbne dni. FOTO: Promocijski material
In napovedujejo žurersko poletje in brezskrbne dni. FOTO: Promocijski material

V družbi mičnih mladenk

Ker so poletje, kot prepevajo, čakali kot Sahara vodni izvir, so poletne ritme že med prazniki preverili med slovenskimi poslušalci na koncertih v Biogradu na Moru in na Krku, po dobrem odzivu pa se z džipom v družbi mičnih mladenk odpravili še na slovensko obalo in posneli videospot. Pri izbiri zasedbe je bilo odločilno ostro oko glavnega čuka Jožeta Potrebuješa, ki je tudi avtor melodije in besedila skladbe. V imenitni družbi, idilični pokrajini in ob dobri glasbi pa so se Potrebuješ, Matjaž Končan, Jernej Tozon in najmlajši čukec Miha Novak le še prepustili zabavi – vsekakor preverjen recept, ki Čukom uspeva že 30 let.
Še dobro, da so poletje začeli zgodaj, saj se bodo morali do pravega oddiha še malce nagarati.
Ob letošnjem jubileju namreč pripravljajo veliki koncert v Cankarjevem domu, ki se bo zgodil na natanko isti dan kot njihov prvi leta 1988. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije