Sinu edincu je posvetil pesem

Luč sveta je ugledala skladba I love you my son Uroša Perića.
Fotografija: Uroš Perić s sinom Nikolo FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Uroš Perić s sinom Nikolo FOTO: OSEBNI ARHIV

Najuspešnejši slovenski glasbenik v tujini Uroš Perić je že nekajkrat omenil, da si ni nikoli mislil, da bo v očetovski vlogi tako užival. »Da ne bo kdo mislil, da pretiravam, tudi sam naredim kakšno napako, sem kdaj preveč popustljiv ali me sin veliko prehitro prinese naokoli in podobno, ampak mislim, da mi gre očetovstvo kar dobro od rok,« pravi.

Odkar je postal oče, se je tudi njegovo življenje v marsičem spremenilo, nemalo stvari je preprosto drugačnih. »Ampak saj to vedo vsi starši, ne izumljam tople vode,« doda. A se kljub temu vendarle razlikuje od velike večine očetov. Sinu je namreč napisal in podaril skladbo. Ni jih sicer bilo malo, ki so od njega to potihoma pričakovali, saj navsezadnje Uroša pogosto imenujejo klavirski virtuoz, z vrsto uspehi pa se lahko pohvali tudi na tujem, kjer pravzaprav pretežno nastopa. Uroš je o skladbi, ki jo je napisal za sina, povedal, da nekatere stvari lahko čutiš in poveš, jih je pa težje uglasbiti. Uroš je skladbo, ki nosi naslov I love you my son, napisal že, ko je Nikola dopolnil eno leto. Potem pa je, kdo ve zakaj, ostalo pri tem.

»Verjetno je stvar morala dozoreti in je moral priti pravi trenutek, in zdi se mi, da je to zdaj. Edita Drozg je dala osnutek za tekst in potem je steklo. Ustvarjali smo intenzivno pet ali šest dni in končali tik pred izbruhom virusa,« pravi skladateljski očka. Urošu se žal ni izpolnila velika želja, da bi bil sin z njim v studiu, pri nastajanju oziroma dokončevanju skladbe. »Želel sem, da bi ga pri tem posneli, da bi kaj komentiral in podobno, a z Nikolovo mamo nisva hotela, da bi bil ogrožen. Tako smo skladbo končali sami, Nikolo pa posneli naknadno. Urška je na telefon posnela njegovo štetje in iz arhiva slik naredila kolaž oziroma spot,« pove. Ko je videospot prvič videl, so se mu zasolzile oči. »Z Nikolovo mamo živiva ločeno in sin je pri njej, jaz pa ga lahko vidim kadar koli. Na žalost so zdaj razmere drugačne. Vsak na svojem koncu smo, in čeprav se vsak dan slišiva po telefonu, to ni to,« razkrije glasbenik in pove, da so njegovi koncerti v tujini do septembra odpovedani. »Razen skladbe o Nikoli nimam nobenega navdiha za drugo novo in nisem razpoložen. Ker sem vajen delati in je glasba moja strast, je zame to težak čas,« še pove za konec. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije