ČAROVNICE SE VRAČAJO 2

Se bodo slavne čarovnice vrnile?

Disney Plus želi posneti Čarovnice se vračajo 2 Jim bo uspelo pritegniti Sarah Jessico Parker, Bette Midler in Kathy Najimy?
Fotografija: Bodo Sarah Jessica, Bette in Kathy spet zajezdile čarovniške metle? Foto: Press Release
Odpri galerijo
Bodo Sarah Jessica, Bette in Kathy spet zajezdile čarovniške metle? Foto: Press Release

Ko je leta 1993 na velika platna prišel film Čarovnice se vračajo (Hocus Pocus), v katerem je najstnik Max v želji, da bi navdušil svojo srčno simpatijo, po 300 letih po nesreči prekinil urok in v življenje obudil čarovniške sestre Sanderson iz Salema, filmskih kritikov ni navdušil, pa tudi začetni odziv po kinodvoranah je bil mlačen. A če je bil začetek neobetaven, je film sčasoma dobil kultni status in postal klasika za vse, ki se želijo na noč čarovnic sočasno malce prestrašiti in nasmejati.


»Mislim, da nihče od nas, ki smo sodelovali pri ustvarjanju filma, ni verjel, da bo tako dolgo živel. Zdaj pa mi ljudje govorijo, da so z njim odraščali in ga še vedno gledajo. Čudovito!« je lani, ko je film praznoval četrt stoletja, dejala Sarah Jessica Parker, ena od čarovniških sestra. Zdaj si bo, vsaj če jo bodo o tem uspešno prepričali vodilni pri novi Disneyjevi platformi pretočnih vsebin Disney Plus, spet nadela čarovniško ogrinjalo.Disney Plus se bo svetu prvič predstavil šele prihodnji mesec, pa še to sprva le v ZDA, in se nato postopno širil v Evropo in še kam, pa vendar je že letošnje poletje napovedal predelavo dveh kultnih filmskih franšiz – Sam doma in Noč v muzeju. V novi podobi, morda kot nadaljevanje, morda kot reboot, želi oživiti tudi filmsko klasiko Čarovnice se vračajo, za kar se je menda že navdušila Jen D'Angelo ter se počasi lotila pisanja scenarija. K projektu želijo pritegniti Sarah Jessico Parker, Bette Midler in Kathy Najimy, ki so v prvem filmu povzročale nevšečnosti in čarovniške vragolije.

Nad originalom iz leta 1993 je režijsko taktirko vihtel Kenny Ortega. FOTO: Guliver/Cover images
Nad originalom iz leta 1993 je režijsko taktirko vihtel Kenny Ortega. FOTO: Guliver/Cover images


Pri Disneyju srčno upajo, da jim bo uspelo pritegniti originalno igralsko zasedbo, ki je najbolj zaslužna za uspeh. »Prvotni odziv me je razočaral in globoko užalostil. A so ljudje nato prepoznali vrednost filma – njegov humor in čudovito kemijo med Sarah, Bette in Kathy. Film je preprosto zabaven, čaroben in te odnese v drugi, domišljijski svet,« je dejal režiser originala Kenny Ortega, za katerega podobno kot za igralke še ni jasno, ali bo sodeloval v prihajajočem projekt.

Ne veselite se prezogdaj

Oboževalci filma se že zdaj navdušujejo nad zamislijo, da bi sestre Sanderson v prenovljeni preobleki spet zajezdile čarovniške metle, no, v originalu, so jezdile sesalnike. A ker je projekt še v povojih, je morda bolje, da se ne veselijo prezgodaj. Predlani se je Disney Chanell namreč poigraval z idejo o televizijski različici filma, ki jo je že spisala Scarlett Lacey, a na koncu iz te moke ni bilo kruha.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije