BQL bosta žurala zvečer

Brata Rok in Anej Piletič, ki sestavljata pop dvojec BQL, sta izdala poskočno poletno pesem Na frišno, pripravljata pa tudi prvo ploščo.
Fotografija: BQL FOTO: Neo Visuals
Odpri galerijo
BQL FOTO: Neo Visuals

Mnogo glasbenikov je med karanteno izdalo nove pesmi, pogosto počasne, baladne, vidva pa sta naredila poletno povabilo na zabavo.


Midva sva ubrala drugo pot. Morda ni ravno povabilo na zabavo, ker vemo, da to v teh časih ni mogoče. Pesem in videospot smo posneli pred karanteno, nato pa smo odlašali in razmišljali, ali jo sploh izdati. V nekem trenutku pa sva začutila, da ljudje potrebujejo tudi malo pozitive. Da zaplešejo doma na kavču in zapojejo pod tušem.
 

V spot sta povabila glasbene kolege in prijatelje in uprizorili ste plesno zabavo.


Najini glasbeni kolegi komaj čakajo, da bi se jim začelo kaj dogajati, in so se z veseljem odzvali na povabilo. Tudi kralj žura Luka Basi, ki v tem obdobju nima nič, saj so koncerti odpovedani. In tako so si še oni popestrili dan in se vrnili v delovno rutino. Vsakemu sva hvaležna.

Rekli ste, da je bil spot posnet pred korono. Kako pa so vedeli, da bo vse odpadlo?


Spot smo posneli 1. marca. Sicer nismo posneli še čisto vseh kadrov, ampak takrat se je že vedelo, kaj nas čaka, in so koncerti že odpadali.
 

Koliko pa sta jih morala vidva odpovedati?


Kar nekaj sva imela načrtovanih za spomladansko sezono, med njimi odprtje velikega trgovskega središča. In ravno zdaj, ko sva začela nov krog, ko sva začela, kot pravimo Korošci, »za gavdo« pesmi delati, sva dobila kar nekaj ponudb za večerne nastope, kar si res zelo želiva, a žal se trenutno nič ne ve, kako bo v prihodnje.
 

Torej sta bila doslej osredotočena na dnevne nastope?


Pred to pesmijo so nama glasbeni kolegi govorili, da sva preresna. Pesmi niso bile toliko za zabavo. Zdaj pa je tu drugačna pesem, drugačna zvrst, ki, kot je rekel Dejan Krajnc, kar poka od pozitive, kar nama je dalo nasmešek na obraz.
 

Koliko spremljata komentarje pod vašimi objavami? Med drugim se za pesem najdejo tudi odzivi, da sta nizkocenovna Justina Bieberja.


Veliko je komentarjev in med njimi se najdejo tudi opazke tistih, ki jim je dolgčas in se ne znajo drugače poveseliti. Če jim takšne stvari polepšajo dan, naj jim, midva se na to ne ozirava. Sva pa pozorna na pozitivne komentarje, ki jih ne manjka.
 



Lani sta z Niko Zorjan na Hrvaškem predstavila pesem Vruče in tudi pod vajinim novim spotom je veliko hrvaških komentarjev. Torej se je skok na Hrvaško splačal.


Zelo spontano se je zgodilo, da smo se povezali s kanalom JoomBoos na youtubu, ki je med močnejšimi na Balkanu. Tam smo posneli nekaj zabavnih videošal in pesem Vruče je na njem, zdaj pa tudi Na frišno. Vroče je bila uspešnica pri nas in smo pričakovali, da bi lahko bila tudi na Hrvaškem in še drugje na Balkanu. Res so jo sprejeli. Ko smo šli na Pag in čakali na trajekt, so nas ustavljali tudi Hrvati, kar je bil zanimiv občutek. Jaz si to štejem v čast. Najdejo se tudi komentarji, v katerih Hrvati pišejo, kako lep in speven je slovenski jezik. Pri nas pa pravimo ravno nasprotno, da je hrvaščina bolj spevna. Tako da smo, ko na tem kanalu izdamo kakšno pesem, tudi ambasadorji slovenskega jezika.

BQL FOTO: Neo Visuals
BQL FOTO: Neo Visuals

Na Emi sta nastopila dvakrat in bila dvakrat na nesrečnem drugem mestu. Letos pa je Ano Soklič, vsaj sprva, doletela še večja nesreča, saj tudi z zmago na Emi ni odpotovala v Rotterdam. Koliko sta spremljala Emo letos?


Midva Emo kar spremljava in se strinjava, da drugo leto pošljemo na Pesem Evrovizije predstavnico, ki ji zmaga letos ni omogočila nastopa tam. Potrudila se je, dobro oddelala nastop in ljudje so jo izbrali. Zato ne vidim razloga, da bi iskali novega. Če se postavim v njeno kožo, je moralo biti težko. Verjamem, da je bila res žalostna.
 

Napovedujeta tudi izid prve plošče. Kdaj jo lahko pričakujemo?


To nameravava že nekaj časa, ampak zdaj sva našla slog, v katerega verjameva, z glasbo, ki je bolj za ples in zabave. Kot temu jaz pravim, imajo pesmi »šotorski ritem«. Imela sva že več kot 150, kot ste rekli, popoldanskih nastopov po Sloveniji, po vseh trgovskih središčih in na otroških prireditvah, kar naju zelo veseli, ampak mislim, da sva zdaj že malo bolj odrasla in pripravljena na nove izzive, torej večerne nastope za žur.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije