MEDNARODNI FESTIVAL

Ta slovenski pevec je s Korčule prinesel dve nagradi

Na festivalu Marko Polo Fest je prejel prestižni nagradi. Videospot za skladbo Sumrak naše ljubavi bo zunaj konec avgusta.
Fotografija: Robert Ficker je ponosen na nagradi, ki ju je prejel na festivalu. FOTOGRAFIJI: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Robert Ficker je ponosen na nagradi, ki ju je prejel na festivalu. FOTOGRAFIJI: Osebni arhiv

Na Korčuli je julija potekal eden od največjih hrvaških festivalov Marko Polo Fest 2022. Na njem se je predstavilo 25 glasbenikov iz Hrvaške in drugih držav, tudi Slovenije.

Eden od teh je Robert Ficker, ki se je predstavil s skladbo Sumrak naše ljubavi, za katero je glasbo in aranžma napisal naš priznani producent in glasbenik Alex Volasko, besedilo pa Ficker.

»Zelo sem vesel uspeha, saj sem na tem festivalu letos osvojil dve prestižni nagradi, in sicer nagrado družabnega omrežja in nagrado za najbolj predvajano pesem na hrvaških radijskih postajah. Posebej bi se rad zahvalil direktorju festivala Ivanu Šegedinu in direktorju klapskega večera Petru Šegedinu za odlično izpeljan mednarodni festival,« je strnil misli Ficker, ki te dni ostaja na Korčuli, saj bo tam za nagrajeno skladbo posnel videospot. Ta nastaja pod taktirko videoprodukcije Mr. Production.

Nov videospot

Na priljubljenem otoku je posnel tudi videospot.
Na priljubljenem otoku je posnel tudi videospot.

»V njem bom predstavil lepote otoka. V snemanje smo vključili tudi Bojano Šegedin, prijateljico s Korčule, ki nastopa skupaj z mano. Izšel bo konec avgusta na youtubu. Sicer pa bo tudi jesen kar pestra, vsaj kar se tiče nastopov, koncertov in novih skladb. V načrtu imam, da bom z enim od hrvaških glasbenikov ali glasbenic prihodnje leto posnel skladbo v duetu, a naj zaenkrat ime te zvezde še ostane skrivnost,« pravi Ficker, ki ga jeseni čaka tudi sodelovanje s priznanim hrvaškim glasbenikom Darusom Despotom in hrvaškim producentom Josipom Pokupcem.

Jeseni se bo na Hrvaškem udeležil še dveh festivalov, in sicer HITfesta 2022 in Darfesta 2022.

»Na enem se bom predstavil z novo skladbo Voli život, ki sva jo ustvarila z Volaskom, naslednje leto pa načrtujem sodelovanje na festivalu Opuzen, ki je zelo priljubljen in z dolgo tradicijo. Prvič se bom prijavil tudi na splitski festival,« še razkriva Robert Ficker, ki je skladbo Sumrak naše ljubavi premierno predstavil na radiu Zeleni val. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas