PO FESTIVALIH

Robert bo pel tudi v praznični Ljubljani

Robert Ficker je na festivalu MEF nastopil med 18 izbranci. Dan po božiču bo zapel tudi na Pogačarjevem trgu sredi Ljubljane.
Fotografija: Na hrvaškem festivalu MEF 2019. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Na hrvaškem festivalu MEF 2019. FOTO: osebni arhiv

Pevec​ Robert Ficker se je nedavno vrnil s še zadnjega letošnjega festivala na Hrvaškem, Medžimurskega festivala, MEF 2019, na katerem se je predstavil s pesmijo Ja bolujem, za katero je sam napisal besedilo, glasbo je skomponiral naš glasbenik Zlatko Dobrić, aranžma pa je delo vrhunskega hrvaškega producenta Josipa Pokupca. Zanjo je s snemalno ekipo videoprodukcije HIT, katere direktor je Pokupec, ob reki Dravi na Hrvaškem posnel videospot, ki bo na ogled še ta mesec.


»Za ta festival imajo naši sosedje zelo stroge kriterije, letos so sprejeli samo 18 skladb izmed več sto prijavljenih, in med njimi je bila tudi moja. In bil sem edini Slovenec med hrvaškimi glasbeniki,« pravi Robert, ki je v pesmi opeval lepote Medžimurja, najti pa jo je mogoče na zgoščenki MEF 2019, ki je v prodaji tudi pri nas. »Spoznal sem legendo hrvaške zabavne glasbe Meri Šeparović. Njena kariera traja že več kot 40 let in je nastopila na največjih hrvaških festivalih v 80. in 90. letih,« je ponosen Robert, ki je pevko prosil za podpis na platinasti plošči iz leta 1990 in ga seveda dobil. Sicer pa bo Robert 27. decembra gost v oddaji Pjesmom te zovem v Zagrebu, le dan prej, 26. decembra, pa ga boste lahko prišli poslušat v središče Ljubljane, na Pogačarjev trg. Prihodnje leto bo sodeloval tudi na naših festivalih, s producentom Alexom Volaskom se že pripravlja na Melodije morja in sonca ter Slovensko popevko. 

Na hrvaškem festivalu MEF 2019. FOTO: osebni arhiv
Na hrvaškem festivalu MEF 2019. FOTO: osebni arhiv

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije