OD ZORE DO MRAKA

Razigrana noč razigranih fantov

Štiričlanska fantovska zasedba iz Slovenskih goric je pred kratkim na radijske postaje poslala novo skladbo in zanjo posnela videospot.
Fotografija: Po koprskih ulicah
Odpri galerijo
Po koprskih ulicah

Skladba je razigrana, kakršni tudi sami, pravijo Razigrani fantje, to so Rene Gungl, ki igra bas kitaro, bariton in kontrabas, Tilen Köpp, ki igra diatonično harmoniko, Uroš Dukarič, kitarist in bobnar, ter Jure Horvat na električni kitari.

Med snemanjem videospota
Med snemanjem videospota

V tej zasedbi delujejo štiri leta, že leta 2016 pa so se predstavili v oddaji Glasbeni skavt, ki jo je predvajala TV Golica. Takrat so izdali prvo lastno skladbo z naslovom Zato sem muzikant, ki jo je ustvaril Primož Krajnc. Sledilo je nekaj pavze, pred dvema letoma pa so predstavili drugo avtorsko skladbo z naslovom Ne prva ne zadnja, pri kateri sta sodelovala Anita Zupanc in Primož Krajnc.

Nedavno pa so predstavili še tretjo z naslovom Razigrana noč, za katero je besedilo spisal Matej Trstenjak, glasbo pa Marko Mikiš, ki je poskrbel tudi za aranžma. Pri založbi Trstenjak so z videoprodukcijo Prizmatory zanjo posneli še videospot.

Snemanje videa je bilo za fante iz Slovenskih goric še posebno zabavno, saj se je začelo že zjutraj, in to v gostilni, nadaljevalo pa na ulicah Kopra. Nekaj kadrov je bilo posnetih na vinski fontani v Marezigah, kjer so nekaj dobrega pojedli in popili. Snemanje se je pričakovano končalo ob morju ter ob sončnem zahodu.

No, v bistvu že bolj proti jutru. Fantje radi poudarijo, da jih vseskozi spremljata dobra volja in pozitivna energija, s svojim zvenom in melodijami poskrbijo za kakovostno glasbo in dobro zabavo. Poleg igranja na zabavah in ob različnih priložnostih veliko časa posvečajo animacijskemu programu z vodenjem, igrami in skeči. Znani so po veseljačenju in najbolj uživajo, če jim uspe ljudi pripraviti do smeha.

Na sceni so pet let.
Na sceni so pet let.

Fantje imajo jasno postavljene cilje. Posneti želijo še vsaj dve novi skladbi, od tega eno priredbo in eno lastno. Kot pravijo, so, odkar so začeli sodelovati z glasbeno založbo Trstenjak, dobili še večji zagon za ustvarjanje. In seveda upajo, da bo priložnosti za razigranost še veliko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije