SPV

Raubarji in Mladika z valčkom

Radijski uredniki bodo izbrali še peti valček za SPV. Festival bo konec maja.
Fotografija: Ansambel Mladika iz Dramelj z valčkom Svet brez tebe FOTO: arhiv ansambla
Odpri galerijo
Ansambel Mladika iz Dramelj z valčkom Svet brez tebe FOTO: arhiv ansambla

V oddaji Slovenski pozdrav smo dobili že peto polko, ki jo bomo slišali v finalu festivala Slovenska polka in valček (SPV). S skladbo Vse bi storil, sinko moj je radijske urednike bolj prepričal ansambel Petka iz Šentjurja, prav tako je zanje glasovala velika večina poslušalcev prek facebooka. Ta petek pa bomo za finale SPV dobili že peti valček.

Raubarji iz Poljanske doline se bodo predstavili z valčkom Bel pajčolan. FOTO: arhiv ansambla
Raubarji iz Poljanske doline se bodo predstavili z valčkom Bel pajčolan. FOTO: arhiv ansambla

Z valčkom z naslovom Bel pajčolan se bodo predstavili štirje člani ansambla Raubarji iz Poljanske doline, brata Miha in Andrej Gabršek, Miha Križnar in Blaž Jenkole, ki je tudi napisal melodijo in dodal aranžma, medtem ko je besedilo delo znanega pevca Marka Vozlja. Pesem govori o hrepenenju fanta po dekletu, do katerega čuti naklonjenost, a sta se njuni poti razšli. Kljub temu sta danes oba srečna v življenju in sta vesela drug za drugega, da sta tam, kjer sta. A vendar se človek tu in tam vpraša, kako pa bi bilo, če ... bi bilo drugače.

»Bel pajčolan je zgodba, v kateri se najde marsikdo, več pa boste lahko videli v videospotu, ki ga bomo premierno predstavili na družabnem omrežju že ta petek, takoj po nastopu v oddaji Slovenski pozdrav,« pove Blaž Jenkole. Raubarji veliko igrajo tako na festivalih kot raznih praznovanjih in veselicah.

So večkratni dobitniki nagrade občinstva na festivalu viž v narečju v Škofji Loki, bili so tudi na festivalu v Števerjanu, letos pa čakajo, ali bodo izbrani za SPV. Na odru ne bodo sami, s saksofonom se jim bo pridružil Davor Loštrek, ki bo poskrbel za češnjo na torti.
Ansambel Mladika iz Dramelj z valčkom Svet brez tebe FOTO: arhiv ansambla
Ansambel Mladika iz Dramelj z valčkom Svet brez tebe FOTO: arhiv ansambla

Z drugim valčkom se bodo predstavili fantje in dekle iz vinorodnih Dramelj. Od tod tudi ime ansambla Mladika, saj je mladika mlada vinska trta. Ansambel sestavljajo pevka Maruša Kozman in pevec Matija Del Negro, kitarist in basist Franci Štrajhar, harmonikar Grega Kolar in kitarist Marko Prašnikar.

O vsebini valčka, katerega avtorja sta člana ansambla Gregor Kolar, ki je napisal melodijo in poskrbel za aranžma, ter pevec Matija Del Negro, ki je ustvaril besedilo, so člani skrivnostni, saj da je naslov Svet brez tebe zgovoren sam po sebi. Valček bomo slišali že ta petek v oddaji Slovenski pozdrav in tudi izvedeli, kakšna bo odločitev radijskih urednikov.

V petkovi oddaji se bo ob 30-letnici z venčkom uspešnic predstavila še skupina Malibu, pela bosta tudi Alfi Nipič s svojimi muzikanti ter Franc Žerdoner iz Velenja z ansamblom, ki je prav tako slavil osebni jubilej, 70 let. Nekaj zimzelenih bo dodal še kantavtor Tomaž Domicelj, njegova pesem Slovenskega naroda sin je stara 40 let. Za humor bo, kot vselej, poskrbel Tilen Artač.


Zapišimo še, da oddaje Slovenski pozdrav prihodnja dva tedna, 26. aprila in 3. maja, ne bo na sporedu, na male zaslone se ekipa po kratkem premoru vrača 10. maja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije