POSVETIL SE BO DRUŽINI

Rajko Vikendu pomahal v slovo

Ansambel Vikend je zapustil ustanovitelj in harmonikar Rajko Petek. Vikende bo zdaj posvečal družini, za svojo dušo pa bo še zaigral.
Fotografija: Prvič so v novi zasedbi zaigrali v oddaji Pri Črnem Petru. FOTO: Mojca Marot
Odpri galerijo
Prvič so v novi zasedbi zaigrali v oddaji Pri Črnem Petru. FOTO: Mojca Marot

Ljubitelji narodno-zabavne glasbe obžalujejo odločitev Rajka Petka, ki je sprejel pomembno življenjsko odločitev: poslavlja se od Ansambla Vikend, katerega vodja in harmonikar v njem je bil od začetka. »Ponosen sem, da mi je bilo dano, da sem med ljudi širil pozitivno energijo in slovensko narodno-zabavno glasbo več kot dve desetletji. Najprej s triom Vikend, pozneje pa z Ansamblom Vikend. V tem času sem spoznal ogromno čudovitih ljudi, od muzikantov do avtorjev, novinarjev in poslušalcev. Hvala vsem za vse lepe trenutke, ki smo jih doživeli skupaj,« je zapisal na facebooku. Če je komur koli polepšal dni, je dosegel svoj namen, je še dodal.

Rajko Petek se je poslovil od svojega ansambla, katerega vodja in harmonikar je bil. FOTO: FB
Rajko Petek se je poslovil od svojega ansambla, katerega vodja in harmonikar je bil. FOTO: FB
A vedno ni bilo lahko. Kot pravi, je takrat, ko je začel igrati harmoniko, na račun domače glasbe slišal prenekatero pikro. »Govorili so mi, da je to goveja muzika, da tu ne bo uspeha. Pa sem vztrajal. Zaradi svojega starega očeta in staršev, ki so tako zelo spoštovali to glasbo, ter zaradi svojega srca, ki bije za domačo glasbo. In bilo je vredno. Tudi zaradi Ansambla Vikend je ta glasba danes med mladimi bolj priljubljena. To je bil tudi namen. To so naše korenine, naš rod. To smo mi. Slovenci. In želim si, da ta glasba nikoli ne zamre,« še pravi Rajko, ki je vesel, da bodo fantje v Ansamblu Vikend nadaljevali delo.

On pa se bo zdaj posvetil družini, ki si jo je ustvaril, saj je zanjo kar prevečkrat zmanjkalo časa. »Zdaj bova z ženo Veroniko lahko kam šla, pa otrokoma Lari in Lanu se bom posvetil, saj bosta še prehitro zrasla,« nam je še zaupal Rajko. In tudi to, da ta odločitev ni čisto nova, da je o njej že nekaj časa razmišljal, a je decembra še pomagal izpeljati vse dogovorjene nastope. Seveda bo harmoniko še vedno vzel v roke – za svojo dušo in prijatelje. Vikendaši zanj ne bodo iskali zamenjave, saj njihov Gregor Gramc tudi odlično igra harmoniko. V ansamblu bodo poslej pač samo štirje, poleg Gregorja še Miha Lesjak, Miha Volk in Primož Osek, ki so bili v preteklih dneh deležni veliko klicev in vprašanj, kako bodo nadaljevali svojo pot, brez Rajka. »Res je, za nas je to velika izguba, vendar Rajka pri njegovi odločitvi stoodstotno podpiramo. Je pa to bil šok tudi za nas. A smo mu hvaležni za vse spodbudne besede, neskončni optimizem, ljubezen do glasbe ter trud, ki ga je vložil v naš ansambel. Bil je izjemno uspešen vodja, kar merimo po vseh naših festivalskih dosežkih, za katere smo garali vsi. Največ pa šteje prijateljstvo, ki ostaja,« pravijo fantje. Kot nam je povedal vikendaš Miha Volk, je sreča, da vsi fantje igrajo več inštrumentov, zato bodo naredili notranjo prerazporeditev in tudi zato za zdaj novega, petega člana ne bodo iskali. »Nikoli se ne ve, mogoče nas bo pa Rajko le preveč pogrešal in se vrnil. Pri nas mu bodo seveda vrata vedno odprta,« pravi Volk.

Ansambel Vikend sestavljajo le še (z leve) Gregor Gramc, Miha Lesjak, Miha Volk in Primož Osek. FOTO: Mojca Marot
Ansambel Vikend sestavljajo le še (z leve) Gregor Gramc, Miha Lesjak, Miha Volk in Primož Osek. FOTO: Mojca Marot
Fantje so v preteklih mesecih, ko so že vedeli za Rajkovo odločitev, a vseeno tiho upali, da si bo premislil, že začeli pripravljati program za novo sezono. Vadili in nadgradili so stare pesmi in posneli nekaj novih. Eno bomo slišali že prav kmalu, obljubljajo. Rajku pa se zahvaljujejo za vse in mu želijo, da kakovostno preživi čas s svojo ljubečo družino.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije