NAGRADE EMMY

Prva velika hollywoodska podelitev nagrad po oskarjih: zmagovalca sta Nasledstvo in Ted Lasso

Po premoru je podelitev televizijskih nagrad emmy spet potekala v gledališču.
Fotografija: Slovesnost je bila prva velika hollywoodska podelitev nagrad po letošnjih oskarjih. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Slovesnost je bila prva velika hollywoodska podelitev nagrad po letošnjih oskarjih. FOTO: Reuters

Nasledstvo in Ted Lasso sta velika zmagovalca ponedeljkove podelitve letošnjih televizijskih nagrad emmy, ki je prvič po letu 2019 ponovno potekala v Microsoftovem gledališču v Los Angelesu. Serija Nasledstvo je prejela emmyja za najboljšo televizijsko dramsko serijo, Ted Lasso pa je že drugo leto zapored prejela emmyja za najboljšo komično serijo.

HBO-serija Nasledstvo se osredotoča na družino Roy, disfunkcionalne lastnike Waystar RoyCo, svetovnega medijskega in gostinskega imperija, ki se borijo za nadzor nad podjetjem zaradi negotovosti glede zdravja družinskega patriarha Logana Roya (Brian Cox). Pred ponedeljkovo podelitvijo nagrad je vodila s 25 nominacijami, na podelitvi je osvojila skupaj štiri nagrade. Med drugim je bil Matthew Macfadyen nagrajen za stransko vlogo za lik Toma Wambsgansa.

Najboljša igra – tujejezična

Priljubljena komedija Apple TV+ Ted Lasso o angleški nogometni ekipi in njenem ameriškem trenerju se lahko pohvali tudi z nagrado za glavno moško vlogo, ki jo je prejel Jason Sudekis.

Lee Jung-jae je prejel nagrado za najboljšega igralca, kar je prva nagrada za najboljšo igro v tujem jeziku. FOTO: Reuters
Lee Jung-jae je prejel nagrado za najboljšega igralca, kar je prva nagrada za najboljšo igro v tujem jeziku. FOTO: Reuters

Netflixova serija Igra lignja (Squid Game) se je zapisala v zgodovino s tem, da je Jung-jae prejel nagrado za najboljšega igralca, kar je prva nagrada za najboljšo igro v tujem jeziku. Južnokorejska serija o igri preživetja je bila tudi med nominiranci za najboljšo televizijsko dramsko serijo. Skupaj je Squid Game prejela šest emmyjev, še za najboljšo režijo, najboljšo gostujočo dramsko igralko Lee Yoo-mi in tri nagrade v tehničnih kategorijah.

HBO-serija The White Lotus je prejela kar deset emmyjev, vključno z nagrado za najboljšo kratko ali antološko serijo. Odnesla je še nagradi za igro, nagrado za režijo in nagrado za scenarij ter nekaj nagrad v tehničnih kategorijah.

Vrnitev k normalnosti

Dve leti po tem, ko je za prvo sezono HBO-serije o življenju najstnikov postala najmlajša zmagovalka v tej kategoriji, je Zendaya za vlogo v seriji Evforija ponovila uspeh kot najboljša igralka v dramski seriji.

Quinta Brunson je prejela svojega prvega emmyja za scenarij za televizijsko uspešnico Abbott Elementary, igralka Sheryl Lee Ralph pa je prejela nagrado za najboljšo stransko igralko.Slavnostna prireditev z veliko glamurja je v Hollywoodu pomenila vrnitev k normalnosti iz časa pred epidemijo covida-19. Vodil jo je ameriški komik in igralec Kenan Thompson. Slovesnost v središču Los Angelesa je bila tudi prva velika hollywoodska podelitev nagrad po letošnjih oskarjih.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas