TINA TURNER

Prodala vse svoje uspešnice

Ameriška glasbena ikona Tina Turner je sklenila enega največjih poslov v zgodovini založniškega podjetja BMG.
Fotografija: Prepričana je, da je njeno delo končalo v profesionalnih in zanesljivih rokah.
FOTO: Phil Klein/REUTERS
Odpri galerijo
Prepričana je, da je njeno delo končalo v profesionalnih in zanesljivih rokah. FOTO: Phil Klein/REUTERS

Tina Turner je prodala pravice do svoje glasbene zapuščine, ki jo je v šestih desetletjih ustvarjanja napolnila s premnogimi uspešnicami, kot sta denimo What’s Love Got to Do With It in Private Dancer.

Enainosemdesetletna babica, ki kljub visoki starosti uspešno kljubuje zakonitostim narave, je svojo dediščino zaupala založniškemu podjetju BMG. Nesporna kraljica rock'n'rolla pa pri tem ni razkrila zneska, ki ga je prejela za svoje glasbeno bogastvo. Čeprav naj bi bil tovrstni posel eden največjih, sklenjenih z enim samim izvajalcem v zgodovini BMG. »Kot za vsakega umetnika je zaščita mojega življenjskega dela, moje glasbene dediščine nekaj osebnega,« je dejala legendarna ameriška pevka, ki je v dolgoletni karieri prodala več kot 200 milijonov plošč in prejela 12 grammyjev. Z rekordno prodajo vstopnic za svoje koncerte pa se je zapisala tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.»Prepričana sem, da je moje delo končalo v profesionalnih in zanesljivih rokah,« je še pristavila naturalizirana Švicarka, ki zadnja leta živi v tej evropski alpski oazi.

Založba BMG je del medijskega konglomerata Bertelsmann, ki je lastnik vseevropske televizije RTL in založnika Penguin Random House. Zastopa številne zvezde in skupine, kot so Mick Jagger in Keith Richards, John Lennon in Ringo Starr, Mick Fleetwood, Iron Maiden, Kurt Cobain in David Bowie, ali ima pravice do njihovih glasbenih del​. »Glasbena pot Tine Turner je navdihnila na stotine milijonov ljudi po vsem svetu in jih še navdihuje,« je zadovoljno povedal izvršni direktor BMG Hartwig Masuch ter pristavil, da je podjetju v veliko čast, da lahko zastopajo zvezdo takega kova. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas