JOKER OUT

Končno! Slišali smo letošnjo pesem za Evrovizijo skupine Joker Out (VIDEO)

Letos so izbor opravili brez Eme. Poslušajte in oglejte si videospot letošnje slovenske predstavnice na Evroviziji v Liverpoolu.
Fotografija: Joker Out FOTO: Koka Press, Katja Kodba
Odpri galerijo
Joker Out FOTO: Koka Press, Katja Kodba

Letošnje leto izbor za slovensko predstavnico za evrovizijsko pesem poteka nekoliko drugače. Strokovna žirija je sama izbrala izvajalca pesmi - tj. mlada, a zelo popularna skupina Joker Out. Pesem z naslovom Carpe Diem so premierno predstavili šele danes v oddaji na RTVS. 

Fantje imajo zadnje čase izjemno naporen urnik, kljub temu pa so si vzeli čas in poklepetali s Tomažem Miheličem za Slovenske novice. »Zdaj je pravi čas, da kujemo železo, ki ni vroče, ampak je vrelo. Dolgo smo čakali na svojo priložnost, zato ne mislimo tarnati, da smo utrujeni. Držimo skupaj in se znamo podpreti, ko vidimo, da je nekdo na robu z močmi. Včasih zaspimo kar na mizah v garderobi, vsaj za nekaj minut, da si opomoremo. Takšno je pač rokenrol življenje,« se nasmehne Bojan Cvjetićanin, pevec in avtor besedil. »Naučili smo se, kako si razdeliti delo, hvaležni pa smo tudi za nepozabno spremljevalno ekipo, ki s trdim delom poskrbi, da nam je prihranjena marsikatera skrb. 

Javnost njihov uspeh enači z razkošjem, v resnici pa so nenehno na poti, po studiih in koncertnih dvoranah. Za večerje ob sproščenem druženju jim zmanjka časa, malo pa ga ostane tudi za spanec. »Naši mladost in energija nas držita pokonci. Čeprav smo vso pozornost usmerili v misijo Liverpool, to ne pomeni, da pri tem ne uživamo. Snujemo nove ideje in se trudimo, da bi jih lahko čim bolj temeljito izpeljali. Zdaj ni pravi čas za tarnanje, ampak za trdo delo,« strategijo skupine predstavi njihov bobnar Jure Maček. Kaj vse so nam še povedali, preberite v prispevku: Evrovizijski Joker Out: Znamo preskakovati ovire (FOTO)

Predstavitveno oddajo z Joker Out, ki so zapeli nekaj preteklih slovenskih evrovizijskih pesmi, vodi prva dama slovenske televizije in velika ljubiteljica Evrovizije Miša Molk

Skladba Carpe Diem je od vseh pesmi, ki so jih ustvarili doslej, najbolj evrovizijska, so povedali člani zasedbe. 

V oddaji so Joker Out skupaj z gosti obudili tudi nekatere pretekle slovenske predstavnike na tem vseevropskem glasbenem tekmovanju. Občinstvo so spomnili na skladbe Samo ljubezen skupine Sestre v izvedbi s Tomažem Miheličem, No One z Majo Keuc oziroma Amayo, Energy z Nušo Derenda in Disco s Filipom Vidušinom. Nastopila je tudi srbska kantavtorica Konstrakta s skladbo In Corpore Sano, s katero je na tekmovanju za pesem Evrovizije sodelovala lani.

Prepoznavni slovenski glasbeniki, med njimi Hamo, Neisha in Raiven, so bili nad skladbo navdušeni. Kritike ni izrazil niti radijski voditelj Andrej Karoli. Tomaž Mihelič, ki je s sestrami že stal na evrovizijskem odru, je napovedal boj za zmago. 

Kaj pa pravijo stavnice?

Kljub temu da večina pesmi predstavnic še ni izbranih, evrovizijske stavnice že napovedujejo zmagovalca. Kot smo poročali, so štiri mesece pred začetkom Evrovizije stavnice že odprte. Ne boste verjeli, kdo vodi - Ukrajina. Stavnice ukrajinski skupini Tvorchi in pesmi Heart of Steel pripisujejo 16-odstotne možnosti za zmago, in to kljub temu da večine pesmi sploh še ni izbranih. Impresivnih 10 odstotkov možnosti za zmago ima Švedska, še posebej glede na to, da še sploh niso izbrali pesmi. Več o tem preberite tu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije