GLASBENI SPEKTAKEL

Prihaja ikona rocka Marco Mendoza!

Festival Pivo in cvetje Laško 2020 bo potekal od 9. do 12. julija.
Fotografija: Mendoza se nastopa v Laškem veseli. FOTO: ARHIV ORGANIZATORJA
Odpri galerijo
Mendoza se nastopa v Laškem veseli. FOTO: ARHIV ORGANIZATORJA

Ena največjih in najodmevnejših glasbeno-turističnih in na splošno družabnih prireditev v Sloveniji, Festival Pivo in cvetje Laško, tudi v letu 2020 ljubiteljem prinaša štiri dni prijetnega druženja v okolju, v katerem si bodo podajali roke odlična glasba, dediščina, umetniško aranžirano cvetje ter različne generacije obiskovalcev, vsekakor pa ne bo manjkalo niti priljubljene pijače z mehurčki in peno.

Pivovarna Laško Union (PLU) bo imela tudi v prihodnje ključno sponzorsko in aktivno vlogo v glasbenem izboru, razkrit pa je že prvi nastopajoči glasbenik – ikona rocka Marco Mendoza, basist vrste legendarnih rock skupin, kot sta Thin Lizzy in Whitesnake, ki bi moral nastopiti v Ljubljani, a je bil koncert odpovedan. V uradni najavi termina festivala Pivo in cvetje je rocker dejal: »Žal mi je, da je naš ljubljanski nastop odpadel, a se veselim nastopa v Laškem. Lani sem tam že gostoval z The Dead Daisies in vse je potekalo imenitno, festival je res dobro organiziran. Tudi vrsta mojih dobrih kolegov je že nastopila tam in vsi smo se strinjali, da slovenska rock publika z glasbeniki ustvarja odličen dialog. Res se veselim!«

Organizatorji zatrjujejo, da bo Pivo in cvetje spet festival presežkov. FOTO: ARHIV DELA
Organizatorji zatrjujejo, da bo Pivo in cvetje spet festival presežkov. FOTO: ARHIV DELA
Tudi prihodnje leto bodo na svoj račun prišli ljubitelji skorajda vseh glasbenih zvrsti, saj bo program potekal na kar štirih festivalskih odrih, ki bodo zadostili različnim glasbenim okusom, od popa in narodno-zabavne prek elektronske plesne glasbe do pravega rocka. Prav naša največja pivovarna ima zasluge, da je festival zavzel mesto najpomembnejšega tovrstnega dogodka v Sloveniji in ga v obilici številnih glasbeno zabavnih prireditev ohranja še danes.

Festival ima izjemen pomen za blagovno znamko Laško ter je pomemben turistični produkt ne le lokalnega okolja, temveč tudi celotne Slovenije. PLU tudi v prihodnje ohranja aktivno vključenost v izbor glasbenega programa in zagotavlja potrebno drugo podporo, ki jo zahteva tako velik in kompleksen dogodek. Organizacija festivala je v rokah javnega zavoda STIK – Centra za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško ob pokroviteljstvu festivala Občine Laško.

Glasbeni direktor festivala Urban Centa obljublja dobro glasbo, pester in zanimiv izbor domačih in tujih izvajalcev ter mnogo razlogov za obisk, vodja projekta v PLU Simona Oset pa o prihodnjem festivalu pravi: »Premora med enim in drugim festivalom pri nas tako rekoč ni. Veselimo se naslednje izvedbe in kot vsako leto doslej bomo temu največjemu marketinškemu dogodku posvetili vso pozornost. Je izjemna referenca za našo blagovno znamko Laško in tudi za Slovenijo.«

Organizatorji bodo preostale glasbene izvajalce razkrili v novem letu, že zdaj pa vabijo ljubitelje dobre glasbe in zabave, da si napovedani termin označijo v svojem poletnem koledarju. Zagotavljajo, da bodo dnevi 56. festivala Pivo in cvetje Laško res pravi vrhunec poletja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije