GLASBA

Povratnika Roka zasipajo z vabili (FOTO)

Rok Kosmač in Brigita Šuler se poznata dvajset let, a še nikoli nista glasbeno sodelovala.
Fotografija: Brigita in Rok se še vedno spominjata prvega srečanja. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Brigita in Rok se še vedno spominjata prvega srečanja. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV

Poznata se že dolgo, zato bo marsikoga morda začudilo dejstvo, da Brigita Šuler in Rok Kosmač nikoli prej nista sedla skupaj za klavir. A vsaka ideja potrebuje čas za uresničitev, in tako se je zgodilo tudi z glasbenikoma, ki sta nedavno skupaj nastopila v oddaji V petek zvečer, Rok se je ob tej priložnosti na odre vrnil po daljši odsotnosti z glasbene scene. Vrnitev je bila odmevna in videti je, da se je Rok odločil za pravi trenutek, po njunem nastopu so se namreč z vseh strani usule ponudbe, vprašanja in vabila.

Izvedeli smo, da je Rok k duetu povabil Brigito. Ko so ji povedali, za kaj gre, se je takoj navdušila. »Že ideja snovalcev oddaje, da se pesem izvede ob dveh klavirjih, se mi je zdela čudovita, pesem mi je bila takoj všeč, zato sem bila pri priči za. Všeč mi je bilo, da so klavirja postavili nasproti, saj sva se lahko med skladbo gledala,« pravi Šulerjeva. »Rok Kosmač je po mojem mnenju eden boljših glasbenikov na slovenskih tleh, ki je nanizal že veliko uspešnic. Ima zelo dober posluh, občutek za lepe linije in zelo dobro igra klavir. Ko sva prvič sedla skupaj za klavir, sva ugotovila, da najina glasova lepo zvenita skupaj, in tudi občutek za glasbo imava podoben,« še pove. Nad duetom je navdušen tudi Rok.

Nedavno sta skupaj nastopila v oddaji V petek zvečer, zapela sta Rokovo pesem Verjemi.
Nedavno sta skupaj nastopila v oddaji V petek zvečer, zapela sta Rokovo pesem Verjemi.

»Po prejemu vabila za nastop v oddaji V petek zvečer sem se vrgel v raziskovanje in ugotovil, da imam težko nalogo. V kratkem času sem moral najti glasbenico v pravem pomenu besede, kar v mojem primeru pomeni iskati izvajalko, ki dobro poje in zna igrati klavir. Po nekaj dneh sem se spomnil na Brigito, morda prav zato, ker je profesorica klavirja. Vprašal sem jo, ali bi si želela na oder z menoj. Po njeni privolitvi sva se dogovorila za vajo, saj časa za kaj več ni bilo. Uskladila sva vokala in igranje in nastalo je to, kar ste videli v duetu Verjemi. Z Brigito sva se sicer srečala že pred 20 leti in občasno tudi na nastopih, toda nikoli nisva glasbeno sodelovala. Glede na odlične odzive in odmevnost nastopa bova absolutno še sodelovala. Vsekakor oba razmišljava o tem in kujeva načrte,« pravi Kosmač.

Ker je bil glasbenik zadnja leta odsoten s scene, Brigite ni srečal že dlje, a pravi, da ni imel prav nobene treme, ko se je vrnil pred kamere. Sicer pa imata glasbenika še nekaj skupnega, in sicer sta oba svojo pevsko pot začela na festivalu Orion, ki je bil nekoč zelo priljubljen in odličen festival za debitante. »Na njem sem sodelovala leta 2003, Rok pa leto prej. In prav na finalu Oriona, na katerem sem nastopila, je bil Rok član žirije. Tako sva se spoznala in na svoje začetke na glasbeni sceni imava oba enake spomine,« še pove Brigita. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas