EMA 2020

Poglejte, kaj se dogaja v zakulisju Eme (FOTO)

Kmalu bo znan zmagovalec glasbenega tekmovanja.
Fotografija: FOTO: Instagram
Odpri galerijo
FOTO: Instagram

Danes bo znano, kdo bo Slovenijo zastopal na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije, ki bo maja v Rotterdamu. Izbor Ema 2020 z začetkom ob 20. uri bo znova potekal na Televiziji Slovenija. Predstavilo se bo 12 izvajalcev, med njimi novinca, ki sta zmagala na predizboru Ema Freš. Izbor bo vodil Klemen Slakonja.

Preden pa bo znan zmagovalec, smo prebrskali družabna omrežja tekmovalcev in našli kar nekaj zanimivih fotografij iz zakulisja tega glasbenega tekmovanja. Takole se na nastop pripravlja Gaja Prestor, ki bo očitno blestela v rdeči obleki.
FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

Klara Jazbec bo oblečena v dolgo obleko, njena pričeska pa je naravnost glamurozna.

Glavni cilj skupine Imset je seveda s ponosom predstaviti Slovenijo na glavnem izboru za pesem Evrovizije, o čemer pa bosta seveda odločili žirija in publika.
FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

Lina Kuduzović je sodelovala tudi na otroški Evroviziji leta 2015 v Sofiji, kjer je Slovenijo s pesmijo Prva Ljubezen (First Love) prvič v zgodovini Evrovizije popeljala na tretje mesto. Tokrat bo odpela pesem Man like u.

Preberite še: Toliko bo Slakonja zaslužil za vodenje letošnje Eme
Zala in Gašper razkrila favorita letošnje Eme
Tinkara Kovač, ki se je na Emi prvič predstavila leta 1997 s pesmijo Veter z juga. Takrat je osvojila deseto mesto. Leta 2014 je na izboru zmagala s pesmijo Round and round. Letos bo nastopila s pesmijo Forever

Mlada in atraktivna pevka Manca Berlec se bo predstavila s pesmijo Večnost.
FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

Saška in skupina Parvani Violet pa so zmagovalci Eme Freš. Spletni predizbor Ema Freš je letos mladim, še neuveljavljenim glasbenikom dal priložnost, da se predstavijo širšemu občinstvu in se skupaj z že uveljavljenimi glasbeniki potegujejo za vozovnico do evrovizijskega Rotterdama.

Nastopili bodo  še Simon Vadnjal s pesmijo Nisi sam, Ana Soklič s pesmijo Voda, skupina Inmate s pesmijo The Salt in Božidar Wolfand Wolf s pesmijo Maybe Someday.

Deset skladb in izvajalcev, ki se bodo predstavili na letošnji Emi, je med 74 prijavami izbrala komisija, ki so jo sestavljali glasbenica Raiven, vodja založniške dejavnosti ZKP RTV SLO Mojca Menart in glasbeni urednik Vala 202 Jernej Vene.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije