Podrli so vse tabuje

Ameriški fenomen se je pojavil tudi v Sloveniji. Na oder drive-in koncerta je stopila skupina Tabu.
Fotografija: Tabujevci so s svojo odlično energijo navdušili občinstvo. FOTOGRAFIJI: TOMAŽ STRMČNIK
Odpri galerijo
Tabujevci so s svojo odlično energijo navdušili občinstvo. FOTOGRAFIJI: TOMAŽ STRMČNIK

V tujini so zaradi epidemije koronavirusa vse bolj priljubljeni koncerti, ki jih obiskovalci spremljajo kar iz svojih avtomobilov. Prvi drive-in koncert se je prvič odvil tudi pri nas v Ljubljani, in sicer na parkirišču Centra Vič, ki v sodelovanju s Kinom Bežigrad obiskovalcem že tretje leto zapored ponuja ogled filmskih klasik in hollywoodskih uspešnic kar iz udobja svojega jeklenega konjička. Letos so slovenskemu prostoru dodali še novost in organizirali posebno izvedbo. Na oder prvega drive-in koncerta je stopila skupina Tabu.
Polno parkirišče je dokaz, da so ljudje pogrešali koncerte.
Polno parkirišče je dokaz, da so ljudje pogrešali koncerte.

»Ne samo, da je bil prvi, bil je tudi najzabavnejši, najnenavadnejši, najbolj odf*** koncert, kar smo jih imeli. Igrati za kup pleha, v katerem razbijajo nora srca, je res doživetje in pol,« so vtise strnili člani banda, obiskovalce pa je čakala še ena poslastica. Sledil je dokumentarec o skupini, ki je premiero doživel lani. Nastajal je skoraj dve leti in ponuja iskren vpogled v ozadje vzponov in padcev, ki so zaznamovali več kot dve desetletji poti skupine Tabu, ter med drugim razkriva zgodbe, zaradi katerih so nastale njihove največje uspešnice.

Tabujevci so v svoji zavidljivi karieri doživeli že marsikaj, ob tem pa se tudi sami sprašujejo, ali jih sploh zna še kaj presenetiti. »Vsakih tisoč let se zgodijo vesoljni potopi, ampak mi bomo na tisti ladji igrali,« je povedal basist Iztok Melanšek

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije