SNEMAL JE Z VNUKINJO

Po hudi nesreči se vrača Slavko Ivančić

Z albumom Med valovi in oblaki se je glasbenik vrnil na sceno po hudi prometni nesreči.
Fotografija: Slavko je leta 2015 preživel hudo prometno nesrečo, ki ga je pahnila v komo, zato je tri leta miroval in zbiral moči za vrnitev na glasbene odre.
Odpri galerijo
Slavko je leta 2015 preživel hudo prometno nesrečo, ki ga je pahnila v komo, zato je tri leta miroval in zbiral moči za vrnitev na glasbene odre.

Slavko Ivančić letos slavi 65. rojstni dan in praznuje 45 let glasbene kariere in je srečnejši kot kadar koli, saj pravi, da doživlja življenje po življenju. Potem ko je spomladi izdal pesem z naslovom Dan ob tebi, ki govori o tem, kako si po hudi nesreči, zaradi katere je bil v komi, želi živeti in izkoristiti novo priložnost, obkrožen z ljudmi, ki jih ima rad in ki imajo radi njega, zdaj predstavlja novo skladbo Morje, ti povej. Skladba, Slavkova značilna balada, s katerimi navdušuje že vrsto let in v kateri pokaže svoj izvrstni interpretativni vokal, je na njegovem aktualnem albumu Med valovi in oblaki, s katerim se je vrnil po hudi prometni nesreči.


»Lepo je biti nazaj in videti, da ljudje še vedno pojejo pesmi in dihajo z menoj in z mojo glasbo. Doživljam življenje po življenju. In spet snemati nove skladbe je bilo prav posebno in krasno. Nikoli ne veš – morda bodo tudi te čez leta postale zimzelene,« je povedal po vrnitvi na glasbeno sceno.Marina je z dedkom Slavkom nastopila v videospotu za pesem Nekoč.
Marina je z dedkom Slavkom nastopila v videospotu za pesem Nekoč.
Skladbo sta spisala Matjaž Vlašič, ki je poskrbel za glasbo, in Drago Mislej - Mef, ki je napisal besedilo, Damjan Pančur pa je poskrbel za njen intimni, mirni značaj. Slavko Ivančić je za skladbo Morje, ti povej posnel tudi videospot. V njem spremljamo zgodbo, ki jo pevec piše s svojo vnukinjo Marino – pristno, iskreno, ki je ni mogoče prirediti ali spremeniti za film, ampak nastane sama, spontano, ob druženju z mlado vnukinjo. Marina je sicer že nastopala z dedkom v njegovem videu za skladbo Nekoč.

Tudi pri tretjem videospotu z albuma Med valovi in oblaki Slavko Ivančić sodeluje z isto ekipo. Znova so ustvarjali na Obali, na barki PI 9 Demon, na piranskih ulicah in v Art hotelu Tartini pa poleg Slavka in Marine nastopa še violinistka Inja Lorbek. Zadnji meseci leta bodo za Slavka še pestri – poleg izida nove skladbe do konca leta koncertira v Domžalah, Ljubljani, Tolminu, Mariboru, Dutovljah in drugih krajih.

Letos praznuje 45 let glasbene kariere. FOTO: Žiga Terčič
Letos praznuje 45 let glasbene kariere. FOTO: Žiga Terčič

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije