OKTET PESNICA

Petintrideset let v isti zasedbi

Oktet Pesnica, ki prihaja, kot pove ime, iz Občine Pesnica, prepeva že več desetletij. Nastopali so v Avstriji, na Hrvaškem in celo na Slovaškem.
Fotografija: Oktet je verjetno eden redkih, če ne edini pri nas, ki vsa leta deluje v istem sestavu. FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Oktet je verjetno eden redkih, če ne edini pri nas, ki vsa leta deluje v istem sestavu. FOTO: OSEBNI ARHIV

»V Oktetu Pesnica že 35 let pojemo skupaj v isti zasedbi. 15. marca smo praznovali natanko 35 let, odkar smo se zbrali na prvih vajah v Osnovni šoli Pesnica,« nam pove strokovni vodja Okteta Pesnica Rudi Kraner, ki deluje v okviru Kulturnega društva Štibl. Ob Karnerju pa so v oktetu zbrani še tenoristi Ljubo Babič, Marjan Ovčar, Stojan Krajnc ter basisti Dušan Janežič, Zdravko Eder, Bogdan Lončarič in Bojan Mažgon.

»Žal pa smo se pred petimi leti poslovili od dobrega pevca in neprecenljivega prijatelja Dušan Pregla, zato smo zaradi žalovanja odpovedali tudi jubilejni koncert ob 30-letnici. No, kot kaže, pa tudi s koncertom, ki smo ga nameravali pripraviti letos, ob 35-letnici, zaradi epidemiološke situacije, povezane s covidom-19, ne bo nič,« meni Kraner. Oktet Pesnica sestavlja skupina pevskih zanesenjakov, ki nastopajo na raznih prireditvah v domačem kraju, na občinskih in medobčinskih prireditvah po vsej Sloveniji in tudi v zamejstvu.»Večkrat smo nastopali tudi v sosednji Avstriji, na Hrvaškem in celo Slovaškem, sodelovali v radijskih ter televizijskih programih in posneli nekaj pesmi. Pojemo povsod, kamor nas povabijo, pa naj bodo to kulturne, zabavne, cerkvene ali druge prireditve,« še pove Rudi Kraner, ki je tudi eden od treh pevcev, ki skupaj pojejo že 40 let. »Druži nas iskreno prijateljstvo. Skupaj smo preživeli veliko prijetnih uric. Za nami so številne nepozabne vaje ter nastopi,« pravi Kraner, ki poleg tega, da je strokovni vodja okteta, poje tudi sam. Za Oktetom Pesnica je več kot 600 nastopov, številnih vaj ter drugih srečanj in druženj.

»Seveda se člani okteta družimo tudi zasebno. Lani pa smo skupaj z ženami preživeli nekaj nepozabnih dni v Bohinju,« še razkriva Kraner, ki upa, da se bo trenutna situacija čim prej stabilizirala in bodo druženja spet dovoljena. Še vedno namreč upajo, da bodo lahko pripravili jubilejni koncert, ki se ga zelo veselijo. 

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas