Pesem je posnela kar na hodniku

Rebeka Dremelj je v svet poslala novo skladbo z naslovom Malo, malo.
Fotografija: Vokale je posnela kar prek telefona. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Vokale je posnela kar prek telefona. FOTO: Dejan Javornik

Priljubljena glasbenica Rebeka Dremelj, ki je z močnim sporočilom v zadnjih dveh skladbah navdušila poslušalce, tudi tokrat z novimi ritmi sporoča, da bo kmalu vse v redu.

»Malo več miru in svet se znova bo vrtel,« se glasi le eden od čudovitih verzov, pod katere se podpisuje Rok Lunaček. Tudi tokrat je Rebeka k ustvarjanju nove skladbe povabila najbolj odmevni imeni ustvarjalcev pop glasbe v regiji, glasbo sta poleg Lunačka ustvarjala še Nermin Puškar in Krešimir Tomec, slednji se podpisuje tudi pod aranžma. Človek hitrih odločitev in še hitrejših dejanj, kot se je Rebeka opisala na družabnih omrežjih ob izidu pesmi, je povedala, da jo je melodija očarala že ob prvem poslušanju.

»Ampak kar nisem našla pravega trenutka, da bi jo poslala med vas, in tudi ne prave ideje za besedilo. Potem so začela prihajati sporočila, da vsi 'nekaj pojejo, kaj pa ti?' Tisti, ki me poznate, dobro veste, da jaz res ne maram biti vsi, zato sem tuhtala, da bi naredila nekaj, česar drugi ne počnejo. In tako sem se spomnila na tisto prečudovito melodijo, ki me je očarala že pred nekaj meseci in je bila napisana zame. V trenutku, ko sem pomislila nanjo, sem dobila tudi idejo za besedilo. Naletela pa sem na en velik problem. Kako zdaj to vse skupaj v domači karanteni izpeljati?« pravi Rebeka in dodaja, da je kljub vsem izzivom ob ustvarjanju skladbe in videa v teh težkih časih zaradi številnih ukrepov posnela svojo najlepšo skladbo doslej. Kako je potekalo ustvarjanje skladbe v izolaciji?

»Vzela sem telefon, poklicala dva norca, Kreša in Roka, in takoj sta bila za stvar,« pravi pevka. Zaradi izolacije so vsi delali od doma, glavno vodilo je bilo, da skupaj v svet pošljejo sporočilo, ki ga v teh dneh potrebujemo vsi. Najbolj zanimiv del nastajanja pesmi je bil ta, da je Rebeka svoje vokale posnela kar prek telefona in je imela, kot je povedala, snemalni studio na stopnicah v hodniku. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije