Perpetuum mobile spet na odru

Tudi v spomin na Jimija Hendrixa, Janis Joplin in Jima Morrisona.
Fotografija: 50 let pozneje: z leve Fulvio Lacovich, Franci Čelhar, Valentin Destradi, Marino Dugaro in Fredi Iskra
Odpri galerijo
50 let pozneje: z leve Fulvio Lacovich, Franci Čelhar, Valentin Destradi, Marino Dugaro in Fredi Iskra

Letošnje poletje mineva 50 let, odkar je bila v Piranu leta 1970 ustanovljena glasbena skupina Perpetuum mobile. Razen pevca Žarka Cergolja, ki je bil Izolan, so bili drugi srednješolci, stari 17 ali 18 let, iz Pirana.


Konec septembra naslednjega leta je Fulvio Lacovich šel v JNA, Fredi Iskra pa na strojno fakulteto v Ljubljano, tako da je skupina prenehala igrati. Igrali so izključno tujo glasbo, največ Santano, pa Allman Brothers band, Creedence Clearwater Revival itd. Z aktivnim igranjem glasbe se je pozneje med drugim pri Karameli in Night jumpu z Obale ter v tujini v skupini Impexusi profesionalno ukvarjal bas kitarist Marino Dugaro. Tudi Franci Čelhar je kot klaviaturist igral v skupinah Srce, Jutro, Pop Art itd., najdlje pa med letoma 1974 in 1987 in znova od 2010. v skupini Prizma.
 

Spet skupaj v portoroških skladiščih soli


Ob predstavitvi knjige Piranski bitlesi Slobodana Simiča - Simeta, ki govori o zgodovini rocka na Obali, so fantje po skoraj pol stoletja lani spet zaigrali skupaj v portoroških skladiščih soli. »Čeprav nimamo kakšnih ambicij po nadaljevanju aktivnefa igranja, želimo praznovati 50-letnico z obujanjem spominov ob igranju na vajah in občutiti še malce adrenalina na odru ob izvajanju glasbe naše mladosti,« pravi Čelhar.


Tako fantje pripravljajo enourni program s skladbami iz aktivnega obdobja 1970–71. Napovedujejo tri jubilejne koncerte z glasbo iz repertoarja Santane in CCR, predvsem pa bodo počastili spomin na glasbene legende, ki so umrle v njihovem obdobju: Jimi Hendrix (umrl je 18. septembra 1970), Janis Joplin (umrla je 4. oktobra 1970) in Jim Morrison (umrl je 3. julija 1971). Med drugim bodo namreč odigrali po eno skladbo Hendrixa in Doorsov ter dve skladbi Janis Joplin. Skupini Perpetuum mobile se bosta na nastopih pridružila dva zunanja člana – bobnar Valentin Destradi in pevka Vladka Gojak 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije