SKUPAJ S KLAPO

Oljkar s klapo in v novi podobi

Gianniju Rijavcu se je tokrat pridružila klapa Semikanta.
Fotografija: To je oda slovenskemu oljkarju, mogočnemu drevesu, žlahtnemu sadu, pravi priljubljeni primorski glasbenik.
Odpri galerijo
To je oda slovenskemu oljkarju, mogočnemu drevesu, žlahtnemu sadu, pravi priljubljeni primorski glasbenik.

Oljkar, o katerem prepeva Gianni Rijavec, ki prihaja iz pokrajine oljk in oljkarjev, natančneje iz kraja Trnovo, kraškega naselja v Mestni občini Nova Gorica, je vse življenje opazoval veličastna drevesa, ki zadnja leta spet pridobivajo veljavo. V oljčnem gaju je zapihal vetrič in prinesel melodijo. Zaslišal jo je stari oljkar. Usedel se je pod oljko in se zazrl v krošnjo mogočnega starega drevesa. V njej je videl odsev svojih let, ki so se ob trdem delu zlila v modrost.

Gianni Rijavec in pevci FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV
Gianni Rijavec in pevci FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV

Pesem Oljkar je oda slovenskemu oljkarju, mogočnemu drevesu, žlahtnemu sadu, pravi glasbenik, ki ponosno doda, da je njegova pesem dobila novo obliko. Skladba je namreč v refrenu dobila nov zvok, saj se je Rijavcu pridružila klapa Semikanta.

»Njihovo ubrano petje je pesmi, ki je že takoj, ko se je pojavila med poslušalci, naletela na zelo ugoden odziv, dodalo pristen zvok, dodaten mediteranski ton, ki zagotovo spada k Oljkarju,« še pravi Rijavec, ki je izjemno ponosen na pesem, ki jo je napisal Leon Oblak, glasbo zanjo pa je ustvaril sam. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije