EVROVIZIJA

Gledalci šokirali vse, zmaga v roke naših sosedov (VIDEO)

Evropa je dobila novega evrovizijskega zmagovalca. Letos slavi Italija.
Fotografija: Zmaga v roke Italijanom. FOTO: Piroschka Van De Wouw, Reuters
Odpri galerijo
Zmaga v roke Italijanom. FOTO: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Vse oči so bile nocoj uprte v televizijske zaslone, saj smo končno dočakali evrovizijski finale. V Rotterdamu se je odvil sklepni večer 65. tekmovanja za pesem Evrovizije, na katerem slavi Italija. Poleg pesmi iz dveh predizborov je bilo na sporedu še pet skladb velikih pet – Francije, Nemčije, Italije, Španije in Velike Britanije – ter Nizozemske kot zadnje zmagovalke.

Strokovna žirija je največ točk podelila Švici, glasovi gledalcev pa so šokirali vse. Veliko točk je prejela finska rockovska skupina, presenetljivo veliko točk pa tudi Ukrajina.

image_alt
Ani v dvorani niso dovolili, da bi Petra držala za roko


Portugalska letos je letos prvič v zgodovini v celoti nastopila v angleškem jeziku, predstavnica Malte pa je že okusila zmago na evrovizijskem odru, in sicer na otroški Evroviziji. Slavila je pri rosnih 13 letih, in sicer leta 2015.

Srbske predstavnice so nastopile osme, znova pa so dodobra razgrele prizorišče.Nemški predstavnik je z energično pesmijo I Don’t Feel Hate povedal, kaj si misli o sovraštvu.

Naša Ana Soklič se je morala žal posloviti že v polfinalni oddaji, saj ni prejela dovolj glasov. Stalnica, ki spremlja ta veliki glasbeni dogodek, pa so tudi evrovizijske stavnice, ki napovedujejo, komu se nasmiha zmaga ter kdo za to praktično nima možnosti. Zmago so napovedale pravilno, saj je bila pred začetkom finala Italija na prvem mestu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije