35. ŠTAJERSKI VALČEK

Odmeven Večer s prijatelji lokalne radijske postaje

Najstarejša lokalna radijska postaja pripravila že 35. Štajerski valček. Na tradicionalnem koncertu se je zvrstilo veliko odličnih glasbenikov.
Fotografija: Tudi Gadi so poskrbeli za del glasbenega programa. FOTOGRAFIJE: BLAŽ LAH & NATAŠA MÜLLER
Odpri galerijo
Tudi Gadi so poskrbeli za del glasbenega programa. FOTOGRAFIJE: BLAŽ LAH & NATAŠA MÜLLER

V športni dvorani Rogaška Slatina so se zbrali radijci, ki so na lokalnem nivoju pred 66 leti orali ledino. Prav Štajerski val je namreč najstarejša lokalna radijska postaja na Štajerskem in v Sloveniji sploh in med poslušalci ostaja zelo priljubljena še danes. V desetletjih so se za radijskimi mikrofoni zvrstili številni moderatorji in novinarji, starejše kolege so zamenjali mlajši, enako je s poslušalci. A ti jim tudi v teh turbulentnih časih ostajajo zvesti.
Zapeli so Erosi z Manco Špik.
Zapeli so Erosi z Manco Špik.

Dokaz za to je vsakoletna množična udeležba na glasbeni prireditvi, ki jo namenjajo prav poslušalcem in so jo poimenovali Večer s prijatelji, ljudje pa ga še vedno imenujejo Štajerski valček. Morda tudi zato, ker je bil to vedno večer, posvečen narodno-zabavni glasbi, čeprav so zadnja leta na njem številni izvajalci pop glasbe. A tudi letos so ga začeli tako, kot se spodobi, dlani obiskovalcev pa so ogreli člani Harmonikarskega orkestra Glasbene šole Simona Plemenitaša iz domače Rogaške Slatine ter plesalke kluba Kuš Ni Me.


Nekaj največjih hitov so zaigrali člani Ansambla Gadi, Ansambla Mladika, predstavila se je skupina Calypso, pa Uroš in Tjaša Steklasa, ki se jima je pridružil pevski zbor II. OŠ Rogaška Slatina. Prišli so Zvita feltna, Mladi korenjaki, Darko Mlakar, Isaac Palma, Erosi in Manca Špik, ki so zapeli tudi skupaj, še najbolj pa so se vsi razveselili Modrijanov. Kar se da sklepati tudi po tem, da so bili, ko so zapeli in zaigrali Slakovega Čebelarja, na nogah. Za smeh je poskrbel gasilec Sašo

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije