FESTIVAL SLOVENSKEGA FILMA

Od Melanije in Miše do tajkunov

Vsi proti vsem.
Fotografija: Vsi proti vsem. FOTO: PROMO
Odpri galerijo
Vsi proti vsem. FOTO: PROMO

Na nedavnem 22. Festivalu slovenskega filma v Portorožu so premierno predvajali novi celovečerni koprodukcijski film scenarista in režiserja Andreja Košaka Vsi proti vsem, v katerem v glavnih vlogah nastopajo slovenski igralci Vlado Novak, Silva Čušin, Aleksandra Balmazovič in Iva Kranjc Bagola ter nekaj igralcev iz Srbije in Makedonije.

Andrej Košak. FOTO: RTV SLO
Andrej Košak. FOTO: RTV SLO
Vsi proti vsem je filmski odgovor na znamenito Cankarjevo dramo Kralj na Betajnovi, ki je še danes aktualna, le da so tokrat junaki iz današnjega časa. Je politični triler, ki govori o politiki, volilnih prevarah in padcu moralnih vrednot, ki se dogaja v izmišljenem kraju Rovte pod idiličnimi Alpami. »Slovenska tranzicija nam je pokazala, kako je politika postala sinonim za korupcijo. Vsi proti vsem je ostra analiza korupcije na prihajajočih volitvah v majhnem idiličnem slovenskem mestu Rovte. Glavni lik je župan Franta, ki izgublja volitve in je prisiljen poslovati z lokalnimi kriminalci. Vsi proti vsem na lokalni ravni kaže, da živimo v globalnem svetu ponarejenih novic, političnih spinov in korupcije, kjer sta morala in etika izgubili pomen,« pravi Košak.

To je njegov četrti celovečerni igrani film (prvi je bil Outsider). Že med študijem je začel režirati na TV Slovenija in med drugim ustvaril oddaje, ki so zaznamovale slovenski medijski prostor, kot je bil Videošpon z Jonasom Žnidaršičem in Res je! z Mišo Molk. V tem času je ustvaril tudi modni spot z Melanijo Knavs kot ameriško predsednico. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije