ROK FERENGJA

O izključitvi s popevke ga niso obvestili

Njegova pesem Pomladni večer ni izpolnjevala vseh zahtevanih pogojev. Šušlja se, da je plagiat, Ferengja pravi, da ga s tem niso seznanili.
Fotografija: Za Ferengjo bi bil to letos drugi nastop na festivalu, saj je že pel na Melodijah morja in sonca 2021 v Avditoriju Portorož. FOTO: Nataša Kralj
Odpri galerijo
Za Ferengjo bi bil to letos drugi nastop na festivalu, saj je že pel na Melodijah morja in sonca 2021 v Avditoriju Portorož. FOTO: Nataša Kralj

Kot strela z jasnega je minuli konec tedna tik pred začetkom letošnje Slovenske popevke med nastopajočimi odjeknila novica, da na oder ne bo stopil Rok Ferengja in predstavil svoje pesmi z naslovom Pomladni večer, pod katero se podpisujeta Aleš Klinar in Rok Lunaček.

Neuradno se govori, da naj bi šlo za plagiat, zato so na nacionalki obrazložili svojo odločitev. »Pri pesmi Pomladni večer se je tri dni pred festivalom pojavil dvom o njeni originalnosti, zato je o tem glasovala strokovna komisija. Njeni člani so se v petek opredelili glede poziva in se z glasovanjem odločili, da skladba ne izpolnjuje pogoja za sodelovanje na festivalu Popevka 2021 iz 2. člena Pravil o izbiri skladb in načinu glasovanja na festivalu Popevka 2021. Komisija je ocenjevala, ali skladba krši razpisni pogoj, da mora biti v celoti ali v posameznih delih izvirno avtorsko delo.O tem, ali je plagiat, komisija ni odločala in tudi ni pristojna odločati,« so pojasnili na nacionalki, Rok Ferengja, ki ga o diskvalifikaciji menda niso obvestili, pa je prepričan, da na popevki ni smel nastopiti, ker je bil v stiku z osebo, ki je bila pozitivna na koronavirus.

Slavila je Raiven z Volkovi. FOTO: Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Slavila je Raiven z Volkovi. FOTO: Adrian Pregelj/RTV Slovenija
»S težkim srcem vam sporočamo vest, da se Slovenske popevke na žalost ne bomo mogli udeležiti, saj je v našem glasbenem kolektivu prišlo do stika z osebo, okuženo s covidom-19. Kljub temu da za zdaj vsi ostajamo zdravi, smo se odločili, da ne želimo ogrožati preostalih nastopajočih in ekipe, ki stoji za celotno prireditvijo, saj verjamemo v skupno dobro. Najlepše se zahvaljujemo za vašo podporo in se veselimo priložnosti, ki so še pred nami,« je Ferengja na dan popevke zapisal na facebooku, v prihodnjih dneh pa se bo v zvezi z govoricami, da naj bi bila pesem plagiat, oglasil tudi Aleš Klinar. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije