ANSAMBEL ANDREJA BAJUKA

Nova polka o vaških čenčah

Objavljeno 16. oktober 2020 17.28 | Posodobljeno 16. oktober 2020 17.28 | Piše: M. M.

Belokranjski ansambel je za novo skladbo posnel videospot v lastni režiji. Melodija je delo Andreja Bajuka, besedilo je dodal Matej Kocjančič.

Ansambel Andreja Bajuka je v začetku meseca gostoval na sobotni veselici Radia Sraka. FOTOGRAFIJI: FB
Hudomušno polko z naslovom Vse je res sta ustvarila Andrej Bajuk, avtor melodije, in Matej Kocjančič, ki je dodal besedilo, v katerem opisuje, kako hitro se o kakšni stvari po vasi razširijo govorice, a četudi vse ne drži, mnogi čenčam nasedejo in verjamejo, da je vse, kar so slišali, tudi res!

Hudomušna pesem govori o tem, kako hitro se širijo govorice po vaseh, čeprav niso resnične.

Polko je posnel Ansambel Andreja Bajuka, ki prihaja iz Bele krajine, natančneje iz okolice Metlike, zasedbo pa poleg vodje in harmonikarja Andreja Bajuka sestavljajo še Simon Bajuk, Viviana Kukar in Jože Muc. V videospotu, ki so ga posneli v lastni režiji, nastopa več igralcev, in sicer Zala Vraničar, Matic Brozovič, Jaka Molek, Klemen Gosenca, Jan Bajuk in Nina Bajuk.

image
Med snemanjem videospota za pesem Vse je res
Ansambel je zelo dejaven, nedavno so posneli videospot tudi za valček z naslovom Obriši solze, kjer se jim je na snemanju na gradu Vinica pridružila tudi tamburaška skupina Melos, zaradi česar ima skladba še posebno lep zven. 
Deli s prijatelji