SVEŽE

Ninette s tretjim singlom

Pusti mi je pesem s prepoznavnim pečatom Mihe Guština - Guštija.
Fotografija: V glasbi je našla svojo pot. FOTOGRAFIJE: MAJ VALERIJ
Odpri galerijo
V glasbi je našla svojo pot. FOTOGRAFIJE: MAJ VALERIJ

Mlada šentjernejska pevka Nina Radkovič, ki si je nadela umetniško ime Ninette, se predstavlja s svojim tretjim singlom, ki nosi naslov Pusti mi, katerega avtor je Miha Guštin - Gušti, pesem pa govori o prebujanju, pa ne le narave kot take. »Govori o dušnem tavanju, ki si ga moramo dovoliti in se mu prepustiti, da najdemo tisto ključno esenco, ki se skriva v človeški večplastnosti. Nit pesmi je želja mlade ženske, ki hoče od življenja največ in jo vleče v svet,« pravi Gušti, ki je z Nino skupno glasbeno popotovanje začel na odrih, saj na koncertih z bendom prepeva njegove avtorske skladbe.

Predstavlja se s tretjo skladbo.
Predstavlja se s tretjo skladbo.
Navdušenje nad njenim glasom, pa tudi stasom (njen prihod na oder Gušti vedno napove z »dolge noge iz Šentjerneja«), je rodilo tudi idejo o avtorskem projektu, ki se je pri Nini začel s skladbo Plešem sama in nadaljeval z Guštijevo skladbo Sladki greh. V njegovem prepoznavnem slogu je njen tretji singel Pusti mi, ki odseva tako njegove, predvsem pa Ninine odtenke osebnosti.

Kot pravi Gušti, je z njo predvsem sodeloval na živih nastopih, kjer je v njegovi glasbeni ekipi prepevala ženske vokale iz obdobja, ko je pisal komade za Polono Kasal in Emo Gagro, za sodelovanje pa se je odločil ne samo zaradi njenih izjemnih vokalnih sposobnosti, ampak tudi zato, ker mu veliko pomeni, da se je vedno odzvala povabilu na dobrodelne koncerte, ki sta jih imela skupaj – in ni jih bilo malo. Sicer pa je pri nastajanju zadnje pesmi kot spremljevalni vokalist nastopal Tomislav Jovanović - Tokac, na bobnih je ritem dajal Stephan Emig, Jani Hace je igral na bas kitari, na kitari pa Borut Perše, na klaviaturah so zaigrali Dejan Slak, Jani Hace in Igor Ilić. Videu, v katerem vidimo tudi Nini tako ljube konje, saj se doma, v Šentjerneju, ukvarjajo z rejo plemenskih kasaških konj, je produkcijski pečat vtisnil Maj Valerij, skladba pa je izšla pri produkcijski hiši in založbi Inja music records iz Novega mesta, ki jo vodita Anja Pavlin in Igor Ilić.

Ninina glasbena pot se je začela že zgodaj, spominja se, da je že v vrtcu rada pela pred drugimi. Pri enajstih letih je nastopila na festivalu mladih bivše Jugoslavije in poskrbela za vidno uvrstitev, širša javnost pa jo je spoznala pred slabim desetletjem v oddaji X Factor, ko je s prijateljico Jasmino Kovačič nastopila kot Duo NiJa. Prav ta glasbeni šov je bil zanju odskočna deska, saj sta pot takrat nadaljevali v oddaji Piramida na TV Pink3, kjer sta nastopali s priredbami znanih pesmi in izvirnimi besedili, ki sta jih ustvarjali s pomočjo Boruta Antončiča.

Nina Radkovič - Ninette
Nina Radkovič - Ninette
Nina, ki sicer uči petje in klavir na glasbeni šoli Popsi, je zdaj že vajena odrov, veliko je nastopala tudi z Jernejem Zoranom, na njegovem petem samostojnem albumu je glavna vokalistka. Zdaj pa vse bolj stopa v ospredje in več kot očitno je, da je v glasbi našla svojo pot. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije