LJUBEZENSKA

Ne zgodi se pogosto: slovenska zmaga na hrvaškem festivalu

Goran Šarac je s pesmijo Fala ti ča si blizu zmagal na festivalu Melodije Istre in Kvarneja.
Fotografija: Nagrajeni Goran Šarac FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Nagrajeni Goran Šarac FOTO: Osebni arhiv

Glasbenik Goran Šarac je na tradicionalnem vsakoletnem hrvaškem festivalu Melodije Istre in Kvarnerja s svojo skladbo Fala ti ča si blizu premagal konkurenco in osvojil prvo nagrado občinstva. Pesem je zapel mladi Tedi Grubica, avtor teksta pa je Robert Pilepić.

Na mladega pevca je Šarca opozoril makedonski avtor Grigor Koprov, ki je med drugim avtor hitov Tošeja Proeskega in dolgoletni Šarčev kolega.

Nagrajeni Goran Šarac FOTO: Osebni arhiv
Nagrajeni Goran Šarac FOTO: Osebni arhiv
Na youtubu je naletel na posnetek, v katerem Grubica poje eno od pesmi Proeskega, s čimer ga je navdušil. Začela sta sodelovati in napisal mu je skladbo Još si u krvi. Ker ga v nekaterih stvareh spominja na pokojnega pevca, je nanj opozoril Šarca. Tudi on je začel sodelovati z Grubico in prva skladba je osvojila nagrado publike.

Skladba je sicer ljubezenska, ki na svež način združuje najbolj žlahtno tradicijo dalmatinskega melosa s Tedijevo izvedbo, poleg tega ima primesi sodobnega glasbenega izraza in prav ta kombinacija skladbi daje svoj pečat in čar. Sicer pa tako avtor kot izvajalec upata, da bo nagrajena skladba naletela na dober odziv tudi v Sloveniji, ki si jo Grubica želi osvojiti. Morda bo za slovensko občinstvo zapel tudi v slovenskem jeziku, in če bo, bo vsekakor zanimivo videti, kako se bo odrezal. Proeski je namreč v slovenščini zapel zares vrhunsko in s to izvedbo še danes navdušuje.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas