Predstavitvena informacija

Najbolj pričakovani filmski dogodek tega poletja

Objavljeno 13. avgust 2019 15.12 | Posodobljeno 13. avgust 2019 15.13 | Piše: P. I.

BILO JE NEKOČ ... V HOLLYWOODU: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt in Margot Robbie v novem filmu Quentina Tarantina

V kinematografe prihaja novi, dolgo pričakovani film Quentina Tarentina. FOTO: Con Film

Čakanja je končno konec. Po svetovni premieri v Cannesu bo hollywoodski čar od 15. avgusta odpeljal tudi naše občinstvo v zlato dobo Hollywooda ob koncu šestdesetih let, in sicer v filmu s primernim naslovom Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, novem delu z oskarjem nagrajenega režiserja in scenarista Quentina Tarantina. V filmu je združila moči osupljiva igralska zasedba, ki jo vodijo Brad Pitt, Leonardo DiCaprio in Margot Robbie. Kaj lahko pričakujemo od teh filmskih zvezd, pa lahko že zdaj vidimo v končnem kino napovedniku.Bilo je nekoč ... v Hollywoodu je deveti film znamenitega Quentina Tarantina, ki je znan po številnih nepozabnih uspešnicah, kot so Šund, Jackie Brown, Ubila bom Billa, Stekli psi, Smrtno varen, Neslavne barabe, Django brez okovov, Osovraženih osem. Tarantino je scenarij za svoj najnovejši film ustvarjal kar pet let, nazadnje pa je celo potegnil nekaj vzporednic s kultnim Šundom, kar že samo po sebi veliko pove o tem, kaj lahko pričakujemo.

Tarantino je v tem filmu zbral najboljše igralce in igralke generacije Leonarda DiCaprija (Volk z Wall Streeta, Povratnik, Izvor, Django brez okovov, Tolpe New Yorka ...) in Brada Pitta (Nenavaden primer Benjamina Buttona, Klub golih pesti, Bes, Neslavne barabe, Pljuni in jo stisni ...), poseben čar pa bo filmu nedvomno dala tudi prelepa Margot Robbie (Odred odpisanih, Jaz, Tonya, Marija Škotska ...). Poleg njih se v filmu pojavijo številna druga velika imena, kot je legendarni dobitnik oskarja Al Pacno, pa še: Bruce Dern, Tim Roth, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis, Emile Hirsch, James Marsden, Michael Madsen in drugi. Film je zaznamovala tudi zadnja filmska vloga nedavno preminulega igralca Luka Perryja.

image
Tarantino je v filmu zbral najboljše igralce svoje generacije. FOTO: Con Film

Produkcijo filma so podpisali David Heyman, Shannon McIntosh in sam Quentin Tarantino, izvršna producentka pa je Georgia Kacandes (Osovraženih osem, Volk z Wall Streeta).

Leonardo DiCaprio in Margot Robbie sta že nastopala skupaj v Volku z Wall Streeta, je pa to prvi film, v katerem bosta skupaj igrala DiCaprio in Brad Pitt, in sam Tarantino je njun nastop opisal kot najvznemirljivejši igralski tandem po Robertu Redfordu in Paulu Newmanu.

image
Bilo je nekoč ... v Hollywoodu je prvi film, v katerem skupaj nastopata Brad Pitt in Leonardo DiCaprio. FOTO: Con Film

Bilo je nekoč ... v Hollywoodu je prava pravcata hollywoodska zgodba o igralcu in njegovem dvojniku, ki se odpravita na pot, da bi našla svoje mesto pod soncem v neizprosni filmski industriji. Njuno potovanje poteka ob vrhuncu hipijevskega Hollywooda, v Los Angelesu davnega leta 1969.

image
Film je postavljen v čas vrhunca hipijevskega Hollywooda. FOTO: Con Film

Glavna junaka filma, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), nekdanja zvezda kavbojske TV-serije, in njegov dolgoletni dvojnik/kaskader Cliff Booth (Brad Pitt), se v času zadnjih vzdihljajev zlatega Hollywooda borita za uspeh v svetovni prestolnici filmske industrije, ki je sploh ne prepoznata več. Toda Rick ima slavno sosedo, Sharon Tate (Margot Robbie).

image
Margot Robbie nastopa v vlogi Sharon Tate, ki so jo umorili člani kulta Charlesa Mansona. FOTO: Andrew Cooper

***

Režija: Quentin Tarantino
Vloge: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Kurt Russell, Al Pacino
Vsebina: Bilo je nekoč ... v Hollywoodu je zgodba o igralcu in njegovem dvojniku, ki se odpravita na pot, da bi našla svoje mesto pod soncem v neizprosni filmski industriji davnega leta 1969, ob vrhuncu hipijevskega Hollywooda.
 

Bilo je nekoč ... v Hollywoodu bo pri nas na sporedu od 15. avgusta. 

Deli s prijatelji