LUKA BASI

Mladi Korošec obnorel dalmatinska srca

Objavljeno 11. julij 2019 10.28 | Posodobljeno 11. julij 2019 10.28 | Piše: Mojca Marot

Vse bolj popularni pevec dosegel velik uspeh na Splitskem festivalu. Veliki oboževalec Oliverja Dragojevića postaja senzacija tudi na spletu.

Luka Basi (levo) in Raay Wolf – uspešna kombinacija za ustvarjanje glasbenih uspešnic. FOTO: FB
Da glasba res ne pozna meja, dokazuje Luka Basi, mladi pevec s Koroškega, ki ustvarja pod okriljem Aleša Vovka, bolj znanega pod umetniškim imenom Raay Wolf, ki je v njem očitno prepoznal velik talent. Že doslej se je podpisal pod kar nekaj Lukovih uspešnic, s pesmijo z naslovom Kad vidin Boga uživo pa se je Luki uspelo uvrstiti na oder najprestižnejšega festivala pri naših južnih sosedih – Splitskega festivala, na katerem so v preteklosti stala tudi tako velika glasbena imena, kot je denimo že pokojni Oliver Dragojević.
image
Uspešni glasbenik in menedžer Raay je minulo nedeljo praznoval rojstni dan.

Prav slednji je tudi velik vzornik Luke Basija, saj ga je ta poslušal že kot otrok. »Ne da se opisati občutkov, ki so me prevevali, ko sem stopil na oder, na katerem je nekoč stal tudi moj veliki idol Oliver Dragojević. Zato hvala Splitu za velik aplavz, ganjen sem,« je mladi pevec zapisal na instagramu.

Zanj in tudi za Raaya je bil to svojevrsten mejnik, saj sta se prepričala, da lahko tudi Slovencem z glasbo uspe pri naših sosedih vzbuditi pozornost. Lukova skladba je bila namreč že tri dni pred festivalom daleč najbolj gledana, klikana in poslušana na portalu youtube, saj je imela prek 330.000 ogledov.
Festivalska jubileja
Prihodnje leto bo Splitski festival slavil 60 let, naše Melodije morja in sonca pa 40. Tako občinstvo kot stroko so letos najbolj prepričali Goran Karan, Tedi Spalato in Klapa Sveti Juraj HRM v skladbi z naslovom Kuća naše pisme.


No, zdaj je številka že presegla pol milijona. »Glasba res niso številke, a vendar so včasih zgovorne. In v tem primeru nam povedo in potrjujejo, da očitno delamo dobro in prav,« se je na uspeh svojega varovanca odzval Raay. In dodal, da je to največja nagrada za Luko na minulem Splitskem festivalu, ki so se ga že udeleževali Slovenci, denimo skupina Pepel in kri, in prav tako dosegali vidne uspehe. 
Deli s prijatelji