Maja Keuc po razhodu napisala pesem

Pred dvema mesecema se je vrnila v Slovenijo in odprla svoje srce.
Fotografija: Pred kratkim je izdala novo skladbo z naslovom Trust Issues, v kateri govori o težavah z zaupanjem med partnerjema. FOTO: MATIC KREMŽAR
Odpri galerijo
Pred kratkim je izdala novo skladbo z naslovom Trust Issues, v kateri govori o težavah z zaupanjem med partnerjema. FOTO: MATIC KREMŽAR

Glasbenica, ki ustvarja pod imenom Amaya, a bo v Sloveniji vedno Maja Keuc, je pred dnevi izdala pesem, o kateri pravi, da je najbolj njena od vseh, ki jih je doslej napisala in zapela. Osemindvajsetletnica sicer živi in dela na Švedskem, zadnja dva meseca pa biva v domači Svečini pri Kungoti.

Iz svoje otroške sobe, kamor se je preselila pred tedni, ko so se zaradi koronavirusa zaprle meje in je začutila, da bo v rodni Sloveniji varnejša kot na severu, je poslala novo pesem z naslovom Trust Issues. Z njo se vrača k svojim koreninam soula in R&B-ja, govori pa o njenem razhodu s švedskim glasbenikom Jonahom, s katerim sta skupaj preživela kar šest let, v tem času sta se tudi zaročila.

»Zanimivo je opazovati, kako slabe izkušnje s poslovnega področja hitro preneseš v osebno in se vse to začne kar malo mešati. Ena stvar vodi v drugo in na koncu sploh ne veš več, kaj je bil sprožilec česa. Ta skladba je odsev tega. V odnosu lahko hitro postaneš nesamozavesten, sploh če je življenje obeh zelo aktivno,« tematiko nove pesmi pojasni Maja, glasbenica, ki ne išče bližnjic.

Zaradi življenja v tujini se zaveda, koliko truda in časa je treba vložiti v uspeh. Čeprav dela to, kar rada počne, in se s tem preživlja, pravi, da je pred njo še dolga pot in veliko trdega dela. Ki pa je lažje, ko se pod dobro priredbo znajde poleg všečka oboževalca tudi tisti, ki ga občuduje sama. »Na moje priredbe skladb so se na družabnih omrežjih odzvali glasbeniki, ki jih občudujem, med drugim pevka Yebba, Craig David, Jhene Aiko, H.E.R., Snoh Aalegra, James Fortune in drugi,« pove ponosno mlada glasbenica, ki upa, da bo nekoč izdala album. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije