DOBRODELNI KONCERT

Koncert za otroke z redkimi boleznimi (VIDEO)

4. septembra bo v Križankah dobrodelni koncert Viljem Julijan, ki je namenjen podpori otrokom z redkimi boleznimi.
Fotografija: Dobrodelni koncert za Viljema Julijana leta 2018. FOTO: Mediavibre Kreativni Studio
Odpri galerijo
Dobrodelni koncert za Viljema Julijana leta 2018. FOTO: Mediavibre Kreativni Studio

V soboto, 4. septembra, bo na Kongresnem trgu v Ljubljani dobrodelni, že tradicionalni koncert v organizaciji Društva Viljem Julijan. Na njem bodo malim bolnikom z redkimi boleznimi prenesli srčno podporo in pozitivno energijo, hkrati pa se s prodajo vstopnic zanje zbirajo sredstva. Ta dogodek otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam ogromno pomeni.

Redke bolezni so večinoma težke, neozdravljive, življenjsko ogrožajoče in vseživljenjske. Bolniki so večinoma otroci, ki jim redke bolezni povzročajo veliko stisk in trpljenja, obenem pa povzročajo visoke stroške ustrezne zdravstvene oskrbe in osebne nege (samoplačniške terapije, specialni medicinski pripomočki, posebna prehrana in drugi posebni pripomočki), zato potrebujejo otroci in njihove družine veliko podporo.

image_alt
Slepi štiriletnik s srčno napako: nastopil bo na koncertu

 
Na letošnjem koncertu bodo nastopili priznani domači in tuji glasbeniki: Kvatropirci, Vanna, Vesna Pisarović, SoulGreg Artist & BigLights Band, Saša Lendero, Rebeka Dremelj, Jacques Houdek, Lea Sirk, Nuška Drašček, Trkaj, Nina Strnad in Elvira Hasanagić. Voditelja dogodka bosta Domen Valič in Ajda Bezenšek Špetič, koncert pa je s častnim pokroviteljstvom podprl tudi predsednik države Borut Pahor.

Pobudnika koncerta sta glasbenik Gregor Bezenšek (SoulGreg Artist ) in Nina, oče in mati Viljema Julijana, ki je pri komaj 2,5 leta starosti izgubil boj s smrtonosno boleznijo, v svojem kratkem življenju pa je postal ambasador in glasnik vseh otrok z redkimi boleznimi.


 
»Pozivava Slovenijo, da 4. 9. napolnimo Kongresni trg ter najbolj šibkim in nemočnim otrokom, ki se borijo s skrajno težkimi boleznimi, podamo svojo podporo in ljubezen,« apelirata na ljudi dobrega srca Gregor in Nina. »Otroci z redkimi boleznimi in njihove družine doživljajo skrajne človeške stiske, žal pa so vse prevečkrat pozabljeni. Dobrodelni koncert Viljem Julijan je njihov ponosen in odmeven glas ter spodbuja ljudi, da odprejo srce za male bolnike in njihove družine. Dogodek je tako simbol ljubezni, podpore, solidarnosti in neprecenljive vrednosti življenja vseh otrok.

image_alt
Srce parajoča zgodba Irene in Vojka: Najina Maša se počasi poslavlja

 
Dobrodelni koncert Viljem Julijan je priložnost, da odpremo naša srca in stopimo skupaj za otroke z redkimi boleznimi, da naredimo nekaj zanje in jim pomagamo,« pojasnjujeta SoulGreg Artist in Nina. »Naš srčni dogodek je namenjen podpori vsem malim borcem in njihovim družinam, hkrati pa je počastitev vseh malih junakov, ki so izgubili bitko s temi boleznimi.«

V Društvu Viljem Julijan obljubljajo, da bodo dogodek ne glede na situacijo epidemije izpeljali. Ob tem bo na prizorišču vsem obiskovalcem omogočeno tudi brezplačno hitro testiranje za koronavirus.
 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije