UŽIVALI SO

Koncert za dušo in srce

Gianni Rijavec piše novo glasbeno zgodbo z godalnim kvartetom.
Fotografija: Ozračje v Vipavskem Križu je poleg Giannija Rijavca ogrel tudi godalni kvartet. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Ozračje v Vipavskem Križu je poleg Giannija Rijavca ogrel tudi godalni kvartet. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV

Na praznik Marijinega vnebovzetja, 15. avgusta, so na svoj račun prišli ljubitelji glasbe, ki jih privlači zmes popa in klasične glasbe. Gianni Rijavec je namreč v Vipavskem Križu pripravil koncert, s katerim je začel pisati novo zgodbo.

Z godalnim kvartetom je popu dodal klasiko, pevec pa je povedal, da je bil to predvsem koncert za dušo in srce, ki sodi v ambient, kot je Vipavski Križ.« Koncerte poskuša prenesti na posebna mesta, kot so gradovi ali trgi, s tem pa želi pokazati, da pop glasba ni le za zabavo, temveč je enakovredna klasični.

Čas epidemije je izkoristil za ustvarjanje novih skladb.
Čas epidemije je izkoristil za ustvarjanje novih skladb.
Bilo je lepo, nabito polno in polno energije. Vipavski Križ je bil napolnjen do zadnjega kotička, kar je seveda bilo sedišč, ker drugače v danih razmerah ni možno. Na koncu sem bil deležen stoječih ovacij. Ljudje in tudi glasbeniki si želimo takšnih koncertov. To je tudi dokaz, da slovenska pop glasba živi med ljudmi in ni namenjena samo zabavi, rajanju in pijančevanju, ampak sedenju in poslušanju. Prav to hočem doseči s svojimi koncerti, torej, da ljudje sedijo, poslušajo in uživajo,« je svoje misli po nastopu strnil glasbenik, ki je zaostrene razmere med pandemijo izkoristil za ustvarjanje nove glasbe, kljub temu pa upa, da se vse skupaj čim prej zaključi in da bo glasbenikom čim prej omogočeno normalno nastopanje, brez omejitev in dodatnih zahtev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije