SPLETNA POSLASTICA

VIDEO: preživeli smo romantični večer z Giannijem Rijavcem

Objavljeno 19. september 2020 20.16 | Posodobljeno 19. september 2020 22.26 | Piše: E. N.

Koncert Giannija Rijavca z naslovom Pod lipo od none je bil postavljen v romantično okolje glasbenikove kraške domačije. Ogledali ste si ga lahko na našem spletnem portalu Slovenskenovice.si.

FOTO: osebni arhiv
Za našimi bralci je prava glasbena poslastica: romantični koncert Giannija Rijavca z naslovom Pod lipo od none. Na podlagi novonastale skladbe Lipa od none je bil koncert na domačem dvorišču na Trnovem pri Gorici. Na kraški domačiji s kamnitim dvoriščem, kamnitimi vodnjaki, z značilnim kraškim kamnitim portalom stoji mogočna, skoraj 200 let stara lipa. Mogočno drevo daje mnogim generacijam navdih za ustvarjanje in poleti nudi odlično senco za druženje.

Posnetek koncerta si lahko ogledate tukaj:Glasbeniku je dala lipa navdih za pesem o druženju, ki ga ljudje še posebej v zadnjem času zaradi pandemije zelo pogrešamo. Govori pa tudi o sodobnem načinu življenja, ko smo vsi v nenehnem hitenju in nam življenje dobesedno polzi iz rok.

Lipa in pod njo hrastova miza čakata, da se vrnemo pod krošnjo in ustavimo čas, ustavimo sebe, se napolnimo z energijo za življenje, nadihamo čistega, svežega zraka. Vabi nas k razmisleku o trenutku, ki ga živimo. Gianni Rijavec je tako kot vedno nastopil s svojim belim klavirjem, ki je bil postavljen pod lok kamnitega portala. V spremljevalnem ansamblu sta nastopila Matjaž Švagelj in Metod Štrukelj. Gre torej za akustični koncert z večglasnim petjem v refrenih.

Rijavec je poleg nove pesmi Lipa od none predstavil svoje nove romantične balade Soča, Ti si lepa kot pomlad, Ljubezen, Tvoj poljub, Ogenj ljubezni, Sanje, Pogrešam te.
Deli s prijatelji