ZADETEK

Katastrofa pred nastopom v Ameriki

Objavljeno 12. marec 2020 19.18 | Posodobljeno 12. marec 2020 19.18 | Piše: Roman Turnšek

Priljubljeni narodno-zabavni ansambel se preizkuša tudi v drugih vodah. Pevec Alen je pred kratkim pred milijoni gledalcev zapel ameriško himno.

Cantare so fantje iz narodno-zabavnega ansambla Zadetek. FOTO: Osebni arhiv
Pred nekaj meseci je slovenska glasbena scena postala bogatejša za novo glasbeno skupino. No, ne pravzaprav za čisto novo, ampak za že uveljavljeno, a v novi podobi. Cantare so namreč fantje iz narodno-zabavnega ansambla Zadetek Alen, Boštjan in Matic, ki se jim je pridružil še četrti član Luka, občasno pa še bobnar Sani in basist Sebastian.

Mlada skupina je izdala že prvo avtorsko skladbo Don't die. Kot že naslov pove, so se ambiciozni mladeniči odločili zapeti tudi še v angleščini. Na letošnjo Emo skladba žal ni bila sprejeta, a fantje kljub temu verjamejo vanjo. Med drugim tudi zato, ker je poleg angleškega jezika tudi v rock zvrsti in bo nedvomno zelo zanimivo slišati, kako v tem stilu zvenijo slovenski narodnozabavnjaki.

»Pesem je sestavljena iz konstantnega potenciranja napetosti, večglasja in harmonske zgradbe, dodano je štiriglasno fantovsko petje, ki pa za sam stil spremljave ni najbolj značilno. Lahko bi rekli, da posledično skladbo način petja na sami rock podlagi dvigne še na višji nivo,« pravi Matic, vodja ansambla Zadetek.
Najbolj me je bilo strah besedila pesmi.

image
Alen je pred kratkim pel v Ameriki, kjer pa ni šlo vse kot po maslu. FOTO: Osebni arhiv
Sicer pa je prva skladba zasedbe tudi prvi rezultat in kazalnik tistega, kar so fantje že napovedovali. Izobraženi glasbeniki so namreč še nedolgo nazaj že večkrat omenili, da so pred njimi novi izzivi in da za poslušalce pripravljajo presenečenje. Ambiciozno in resno so se posvetili delu in prvi rezultat je tu. Po skladbi so s produkcijo Ambrams posneli še spot in sedaj prijetno presenečajo ne le poslušalce ansambla Zadetek, ampak tudi pridobivajo nove kot Cantare.

Svojevrstno preizkušnjo pa je pred dnevi prestal tudi pevec Alen. Nastop ga popeljal v Ameriko. V Miamiju je namreč na tekmi med kluboma najboljših slovenskih košarkarjev Luke Dončića in Gorana Dragića zapel ameriško himno. To je bil njegov največji nastop doslej, saj ga je na prizorišču gledalo vsaj 30.000 navijačev, pred malimi ekrani pa 15 milijonov gledalcev. »Ko sem pristal z letalom, nas je pričakala množica. Pred samim nastopom pa me je bilo najbolj strah besedila pesmi. Še bolj, ker so nastopili tudi drugi pevci. Kakšno minuto ali dve pred nastopom pa se je zgodila katastrofa. Pozabil sem namreč besedilo himne! Da o paniki, ki je sledila, niti ne govorim. Potem pa sem si začel prepevati skladbo Eltona Johna I'm still standing. Če verjamete ali ne, je pomagalo in občutek ob nastopu je bil res fenomenalen,« je strnil svoje občutke.
Deli s prijatelji