Kaj bo s Črnim Petrom, se še ne ve

Razvedrilna glasbeno-humoristična oddaja na Planet TV se seli na sobotni večer. Žal bo tokratna zadnja, ki jim jo je še uspelo posneti pred ukrepi zaradi koronavirusa.
Fotografija: V oddaji Pri Črnem Petru bomo to soboto videli tudi Ansambel Saša Avsenika v novi zasedbi. FOTOGRAFIJE: MOJCA MAROT
Odpri galerijo
V oddaji Pri Črnem Petru bomo to soboto videli tudi Ansambel Saša Avsenika v novi zasedbi. FOTOGRAFIJE: MOJCA MAROT

Pred tremi tedni, natanko 1. marca, ko se je o koronavirusu sicer že na veliko govorilo in je bilo v naši neposredni sosedi Italiji že veliko okuženih, smo v Ljubljani, pod streho studia ​ VPK na Kranjčevi, nevede spremljali zadnje snemanje razvedrilne oddaje Pri Črnem Petru, ki jo pripravlja ekipa prekaljenih ustvarjalcev. Oddajo, katere snemanje smo spremljali v zakulisju in neposredno za kamerami, bodo lahko gledalci televizije Planet TV prvič spremljali danes zvečer, in tako bi bilo tudi v naslednjih tednih, da si ne bi neposredno konkurirali z ekipo Televizije Slovenija, ki ob petkih zvečer predvaja oddajo Slovenski pozdrav. Mimogrede, tudi ta oddaja je bila ta petek s ponovitvijo v nedeljo zadnja, snemanje pod streho Avsenikove gostilne je za ves marec in tudi še aprila odpovedano. Koronavirus je čisto vsem prekrižal načrte in jim zvezal roke. Smo pa veseli, da smo iz neposredne bližine spremljali snemanje trenutno zadnje oddaje, v kateri bo posebna gostja v vlogi policistke igralka Lucija Čirović. V oddaji je bilo več glasbenih gostov, Ansambel Saša Avsenika, Veseli Dolenjci, Ansambel Vikend, klapa Skala, Rebeka Dremelj, Nuša Rojs in harmonikar Boštjan Konečnik. Ob voditeljici Jasni Kuljaj za humor skrbi trojica znanih humoristov: Sašo Đukić v vlogi Regona, bolj znan kot Mama Manka, Boštjan Meglič v vlogi poštarja Peške, v gasilski opravi pa je Sašo Dobnik. V zadnjih treh oddajah ni bilo stand up komika Ranka Babiča v vlogi Ibra. Za postrežbo in vodenje gostilne skrbi Alja Prgin kot Zofija, ki smo jo pred leti že videli na televizij, v oddaji Raketa je tekmovala za naj točajko in v finalu zasedla odlično drugo mesto.


V dozdajšnjih oddajah so imeli v gostilni tudi publiko, na zadnji so gostili celotno moštvo prostovoljnega gasilskega društva iz Dramelj, saj je ena od njihovih predanih dolgoletnih članic, sicer tudi gostinka v Dramljah, Danica Aužner, slavila okrogli jubilej in je bilo gostovanje v oddaji zanjo presenečenje. Vsega seveda ne bomo razkrili, saj je prav, da si oddajo, ki nastaja pod taktirko izkušenih ustvarjalcev, ogledate sami. Njen scenarist in avtor je čuk Jože Potrebuješ, ki se je v preteklosti že podpisal pod številne uspešne glasbene projekte na naših televizijah, režijsko taktirko ima v rokah Petar Radović, nekdanji odgovorni urednik Razvedrilnega programa Televizije Slovenija, ki je uradno že upokojen, producent pa je Tomaž Lehpamer, sicer izvršni producent serij Ena žlahtna štorija in Gorske sanje. A ustvarjalce trenutno najbolj bega, kdaj bodo lahko spet začeli snemati, novih oddaj pač do nadaljnjega ne bo na sporedu. »Še čakamo na navodila, kako naprej, nič pa ne želimo delati s silo, da se ne bi ravno pri nas kdo okužil. V resnici smo upali, da bomo prejšnjo nedeljo posneli še dve oddaji, četudi brez publike, a je bilo snemanje dan prej zaradi novih razmer odpovedano,« nam je razkril Potrebuješ, ki se zaveda, da ljudje v teh dneh nujno potrebujejo tudi tovrstno razvedrilo, saj so doma, za štirimi stenami. »Tudi gledanost oddaje je bila odlična,« pravi Jože, ki išče rešitve, da bi oddajo vendarle ohranili pri življenju. Sicer pa so tudi Čuki tačas ostali brez vseh nastopov. »Največ dva vikenda v 32 letih smo bili prosti. Česa takega ne pomnimo. Še med osamosvojitveno vojno nismo bili brez špilov,« pove Potrebuješ, ki se zaveda, da je trenutna situacija čisto za vse nekaj novega in je pač treba stisniti zobe. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije