PRVIČ

Jeff Bridges z velikega platna na male zaslone

Upodobil bo upokojenega agenta Cie, ki se vrne v akcijo. Ustvarjalci pričakujejo velik uspeh in si že manejo roke.
Fotografija: Oskarja mu je prineslo Noro srce. FOTOGRAFIJE: Reuters
Odpri galerijo
Oskarja mu je prineslo Noro srce. FOTOGRAFIJE: Reuters

Jeff Bridges se pridružuje seriji težkokategornikov, ki se preizkušajo na televiziji in tam doživljajo nove uspehe, nekateri celo karierni preporod. Pa ne da bi moral oskarjevec komu dokazovati, da je še vedno iz pravega testa, vsestranski igralec si preprosto želi novega izziva.



Jeff Bridges je vsestranski ustvarjalec, zdaj bo svoj dar preizkusil tudi v TV-vlogi.
Jeff Bridges je vsestranski ustvarjalec, zdaj bo svoj dar preizkusil tudi v TV-vlogi.
V novi seriji televizijske mreže FX The Old Man se bo prelevil v upokojenega agenta Cie Dana Chasa, zgodba pa izhaja iz istoimenskega romana ameriškega pisatelja Thomasa Perryja. Chase, ki zasluženo uživa v jeseni življenja, je prisiljen znova stopiti v akcijo, ko izve, da mu je na sledi morilec. Da je Bridges, ki se ga oboževalci najbolj spomnijo po vlogi v kultnem filmu bratov Cohen Veliki Lebowski (pa tudi sam se kot Frajer počuti odlično in počaščenega, rad poudari), oskarja pa si je prislužil z vlogo zapitega glasbenika Bada Blaka v filmu Noro srce, nedvomno prava izbira za televizijsko serijo, so prepričani ustvarjalci, ki si že manejo roke, saj so prepričani, da jim projekt z igralskim velikanom na čelu preprosto ne more spodleteti. Serijo ustvarja The Littlefield Company, ki se je podpisal še pod Deklino zgodbo in Fargo.

V soju žarometov že v otroštvu

Bridges se bo tako prvič v življenju preizkusil v televizijski seriji, česar se neizmerno veseli. V družbi kamer je vse od otroštva, saj je bil njegov oče Lloyd televizijski voditelj, tudi brat Beau je zaplaval v igralske vode. Skupaj sta večkrat nastopila ob očetu, prvo vlogo na velikem platnu pa je nadarjeni Jeff odigral v filmu Zadnja kinopredstava in pri 22 letih postal eden najmlajših nominirancev za oskarja. Skupno je bil nominiran sedemkrat, uspelo pa mu je z Norim srcem, ko je bil star že zrelih šestdeset let. Bridges, ki je znan po polurnem meditiranju pred začetkom vsakega snemanja, je tudi navdušeni pevec in fotograf, prosti čas pa po 42 letih zakona še vedno najraje preživlja z ženo Susan, s katero ima tri odrasle hčerke.

Vloga Frajerja v Velikem Lebowskem mu je prinesla največji karierni uspeh, meni tudi sam.
Vloga Frajerja v Velikem Lebowskem mu je prinesla največji karierni uspeh, meni tudi sam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije