VIHARNIK

»Ja, imamo novo, pesem, namreč, in tudi dva nova člana«

Ansambel, poimenovan po drevesu, ki v planinah kljubuje viharjem, dežju, snegu, deluje od leta 1992
Fotografija: Od letos so nekoliko pomlajeni.
Odpri galerijo
Od letos so nekoliko pomlajeni.

»Ja, imamo novo, pesem, namreč, in tudi dva nova člana,« nam pove vodja zasedbe in harmonikar Martin Vodlan, ki je ansambel Viharnik – ime ima po drevesu, ki v planinah kljubuje vsem viharjem, dežju, snegu in je torej simbol trdoživosti – ustanovil konec leta 1992.
Ansambel je ustanovil Martin Vodlan. FOTOgrafije: OSEBNI ARHIV
Ansambel je ustanovil Martin Vodlan. FOTOgrafije: OSEBNI ARHIV

Prvi uradni nastop so imeli v domačem Kamniku, na prireditvi, imenovani Veselo v Kamnik, ki jo je marca 1993 organizirala Mestna godba Kamnik. Zamisel za ime se je porodila vodji Martinu, danes pa je jasno, da se je odločil prav, saj na narodno-zabavni sceni vztrajajo že skoraj tri desetletja.
 

Predstavitev v Komendi


Na sejmu v Komendi so letos prvič predstavili nekoliko prenovljeno zasedbo. Njihova nova pevka je namreč Urška Jazbec, ki je zamenjala njihovo dolgoletno Sabino Vidovič, na baritonu pa se jim je pridružil Matjaž Kogovšek, ki je zamenjal Miho Šinka. V zasedbi poleg vodje Martina ostajata pevec Mare Cerar in kitarist Marko Spruk.
Urška Jazbec je njihova nova pevka.
Urška Jazbec je njihova nova pevka.

Urška in Matjaž sta sicer nekdanja člana Veselih muzikantov, ansambla, ki je v začetku letošnjega leta sklenil glasbeno pot. Martin je z njima zelo zadovoljen, saj sta v zasedbo prinesla nekaj nove energije; te je zdaj dovolj, da bodo dočakali 30-letnico delovanja.
 

Od Naše Juhance do Rož z neba


Ansambel Viharnik je posnel že vrsto skladb, ki so jim poslušalci vselej radi prisluhnili. Med bolj znanimi so Naša Juhanca, Na Primoža, Ker nikogar ni, Zaklad narave, Slovenske jedi, Rože z neba in še bi lahko naštevali, najnovejša, na katero stavijo, pa je polka Ljubezen je lepa (melodijo je napisal Martin Vodlan, nagajivo besedilo pa Bernard Miklavc), videospot zanjo so že posneli. »Gre za hudomušen dialog med možem in ženo, v katerem si vsak po svoje razlagata ljubezen: ona je srečno poročena, on pa tudi, vendar si z izgovorom, da ga luna nosi, privošči še ljubico …,« besedilo na kratko povzame Vodlan.


Snemanje videospota so zaupali Videoprodukciji Veseljak, vlogo ljubice v njem pa je odigrala simpatična Nina Smrečnik. »Hvaležni smo tudi Mojci in Viliju Čebulju, ki sta nas gostila v svojem domu,« še pove Vodlan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije